Aina Stenersen

Raymond Johansen (Ap) er en del av eliten i Oslo

Raymond Johansen under Arbeiderpartiets Landsstyremøte i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Raymond Johansen under Arbeiderpartiets Landsstyremøte i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Hvem andre enn eliten er det som nyter spesielt godt av det rødgrønne byrådet sin Oslo-politikk?

Dette er et debattinnlegg skrevet av Frp-politiker Aina Stenersen.

I både medier, og sosiale medier slår byrådsleder Raymond Johansen kraftig tilbake mot Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums såkalte elite- kritikk. Byrådslederen fra Arbeiderpartiet, kaster seg på tastaturet på Facebook, og skriver i harnisk «Slutt å kødd med Oslo, Trygve! Du er en del av eliten sjøl».

Ganske politisk korrekt skrevet, for om det er noen som kødder med Oslo, og er en del av eliten i Oslo, så er det vel heller det rødgrønne byrådet, bestående av Ap, MDG og SV med byrådsleder Raymond Johansen i spissen.

For hvem andre enn eliten er det som nyter spesielt godt av det rødgrønne byrådet sin Oslo-politikk? Når elbiler av merket Tesla, med bil-modeller som ligger ganske nærme millionen hittil har kunne kjøret gratis i bomringen, parkere gratis, og lade gratis?

Det rødgrønne byrådet som sponser både elsykler, og el-lastesykkel med rundt 5.000 kroner og 10.000 kroner. Forstå meg rett, jeg har ingenting imot personer som ønsker å benytte seg av disse framkomstmiddelene, men det er ikke de med lavest inntekt, folk flest, for å si det sånn som søker på slike ordninger.

Aina Stenersen, Frp

Kostnadene for et grønt skifte, må fordeles rettferdig. Å øke bomprisene, stenger bare veien for de som har aller dårligst råd i Oslo. Da blir det eliten igjen på veiene. Frp vil heller belønne de som tar miljøvennlige valg, fremfor å innføre forbud og restriksjoner.

Å fjerne parkeringsplasser, også for de med funksjonsnedsettelser er heller ingen sosialpolitikk for folk flest. Vi ønsker å gjenopprette et stort antall av parkeringsplassene. Redusere parkeringsavgiftene, og utvide tider for gratis parkering på kveldstid.

Fremskrittspartiets alternative budsjett for Oslo kommune gjøres også opp uten eiendomsskatt. Vi er sterkt imot å kreve inn en slik ekstraskatt som er usosial. Ekstraskatten tar ikke hensyn til folks personlige økonomiske situasjon, men rammer blindt fordi den kun er knyttet til boligens verdi. Vi setter også ned avgiftene på vann- og avløp og renovasjonsavgiften.

Det er på tide å ha et skifte i Oslo, til en politikk for folk flest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag