Gå til sidens hovedinnhold

Raymond Johansen advarer om konsekvenser før 1. mai-helgen: - Sånn er det bare

Oslos byrådsleder ber foreldrene om å komme på banen.

Hovedstaden har gradvis kommet i gang med gjenåpningen av samfunnet. På tirsdag annonserte han at Oslos gjenåpningsplan består av fem trinn, og det første trinnet ble iverksatt umiddelbart.

Les også: Johansen: – Det ser ut som om Nettavisen allerede har trukket sine konklusjoner

Den største endringen da var at besøksforbudet på mer enn to personer i private hjem ble fjernet, og nå er det er det lov med maks ti personer i private hjem. Alt over er det forbudt.

Bekymret før festhelg

Johansen varslet også at de vil vurdere å gå over til trinn 2 av gjenåpningsplanen i neste uke. Skjenkingen i Oslo er imidlertid fortsatt stengt, og med fint vær og 1. mai-helg, er byrådslederen bekymret for at ungdommen tar for lett på smitteverntiltakene.

- Derfor kommer jeg med en klar oppfordring: Dersom folk møter mange personer, ikke holder avstand og tøyer reglene til det ytterste, så vil gjenåpningen av Oslo ta lengre tid. Sånn er det bare, sier Johansen til Dagbladet.

Ber foreldrene om å ta en prat

Forrige helg var opptil 1000 ungdommer samlet i parken på St. Hanshaugen, og det var også andre samlinger utendørs i byen. Byrådslederen har forståelse for at ungdommen vil ha det gøy, når alt annet er stengt, men ber nå foreldrene om å komme på banen. Til Dagbladet forteller han foreldrene bør ta en grundig prat med ungdommen om smittevernreglene.

Les også: Raymond Johansens alternativ til en utepils i parken

Han håper imidlertid at hvis ungdom og unge voksne samles i parker kommende helg, så har man en såpass implementert atferd etter snart 14 måneder med pandemi, at folk skjønner hva dette dreier seg om og holder avstand til hverandre.