Oslo-politikerne møttes i Forretningsutvalget klokken 14 på mandag, og en av sakene på dagsordenen var å vedta høyere lønn til seg selv. Forslaget lød slik:

«Ordføreren og byrådslederen mottar en årlig godtgjøring som tilsvarer 100 prosent av det som er fastsatt for regjeringens medlemmer.»

Regjeringsmedlemmenes godtgjørelse fra 1. mai 2019 er på 1.410.073 kroner.


Det betyr lønnsøkning for byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og ordfører Marianne Borgen (SV).

Rødt raser mot skyhøye politikerlønninger

Rødt raser mot dette. Gruppeleder i Oslo, Eivor Evenrud, skriver på Facebook mandag at:

- I dag klokken 14 har Oslos politikere nok en gang mulighet til å gjøre noe med sine egne skyhøye lønninger. Rødt kommer til å foreslå å kutte, slik vi har gjort de fire siste åra.

Videre foreslås det at:

  • «Byrådets medlemmer mottar en årlig godtgjøring som tilsvarer 90 prosent av det som er fastsatt for regjeringens medlemmer.»
  • «Varaordføreren og bystyreutvalgenes ledere og nestledere mottar en årlig godtgjøring som tilsvarer 91 prosent av det som er fastsatt for stortingsrepresentanter.
  • «Varaordføreren mottar et tillegg på fem prosent av ordførerens godtgjøring.»- Får flertall

Direktør i Forretningsutvalget, Lars Arne Ryssdal, sier til Nettavisen at det i år er en revisjon av reglementet for godtgjørelser, noe som skjer hvert fjerde år.

- Det kan komme opp forslag på møtet om å nedjustere lønnssatsene, men de har alltid fått flertall slik som skissert, sier Ryssdal til Nettavisen.