Rødts gruppeleder i Oslo bystyre, Eivor Evenrud, gikk onsdag hard ut mot etterlønningene til Inga Marte Thorkildsen Thorkildsen (SV).

I et intervju med Nettavisen sa førstnevnte nemlig at det ikke er «alt som er lurt selv om det er lovlig».

Senere samme kveld går derimot byrådsleder Raymond Johansen ut og forsvarer Thorkildsen på Facebook. Ap-politikeren mener nemlig Rødts gruppeleder, og hans egen samarbeidspartner, forsøker å slå billige politiske poeng «i kjølvannet av politiker-rot på Stortinget».

Les også: Politikerne har fått 35 millioner kroner etter at de sluttet

– Slik skal det være

«Byråder må, akkurat som statsråder, gå fra jobben sin på dagen. De har ingen trygghet for jobben. Ingen oppsigelsestid. Det kan skje når som helst. Alle de rettighetene som er selvsagte i og kjempet fram i resten av arbeidslivet, finnes ikke her. Slik skal det være», skriver han i et innlegg og fortsetter:

«Men skal vi få flinke, voksne folk til å påta seg politiske verv i vårt demokratiske system, så må vi ha et system for etterlønn i en kort periode».

Videre mener byrådslederen det er «totalt feilspor» å fremstille Thorkildsen som nærmest kriminell, «slik noen bystyrerepresentanter har gjort de siste dagene».

Johansen poengterer deretter at Thorkildsen som øverste leder for tusenvis av ansatte i Oslo byråd måtte være i rollen sin til hun ikke var det mer.

«Noe annet ville vært uansvarlig. Dette vet representantene for partiet Rødt. Alt annet er politisk spill», mener han.

Skal ikke søke etterlønn

I kommentarfeltet har Evenrud også sett sitt snitt til å svare på innlegget til Johansen.

Der understreker hun at Rødt har vært mot disse «egne velferdsordningene for politikere» i alle år, og at de fortsatt er det i dag.

«Nå er det slik at dette er en ordning jeg selv er omfattet av, og jeg kan garantere her og nå at jeg ikke kommer til å søke etterlønn», skriver Evenrud.

Gunnar Stavrum: Den rødgrønne regjeringen gjør lite som monner med el-prisene for vanlige folk

Deretter drar hun fram et eksempel hvor hun selv måtte gå to måneder ulønnet da hun sa opp en stilling som barnehagelærer det ble umulig å fortsette i. Evenruds nye jobb hadde derimot ikke oppstart før etter åtte uker. I mellomtiden meldte hun seg til NAV, men belastet ikke skattebetalerne noe da karantenetiden er 18 uker.

«Hvorfor skal jeg som politiker i Oslo kommune være omfatta av en helt annen ordningen enn jeg er /var som barnehagelærer i Oslo kommune? DET savner jeg et skikkelig svar på», fortsetter Rødt-politikeren.

I en ny kommentar slenger Evenrud att på til at hun lover «å spise Rødts fane til middag» om hun søker etterlønn hvis/om gruppelederen må gå i 2021.