Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sto skulder ved skulder med Høyre-profilen Ine Eriksen Søreide og forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i et voldsomt oppgjør med partiet Rødt hos Fredrik Solvang tirsdag kveld.

De var invitert til å diskutere det ytterliggående partiets standpunkt om å ikke gi våpenhjelp til Ukraina i kampen mot Russlands hensynsløse angrepskrig.

De var i en opphetet debatt med sentralstyremedlem i Rødt Joakim Møllersen, og tidligere nestleder i Rødt Marielle Leraand i kveldens episode av «Debatten».

Møllersen og Leraand ønsker altså ikke at Norge skal gi våpenhjelp til Ukraina. Jo mer våpen Ukraina får, jo mer vil Russland svare med, hevder Leraand.

Mener det er «Natos kamp»

Både Johansen og Leraand kom med en rekke argumenter, men det var spesielt en kommentar fra den tidligere nestlederen som fikk Raymond Joahansen til å reagere.

– Man kan høre på hva den ukrainske forsvarsministeren selv beskriver. Han sier «Vi fører Natos krig, vi yter blod og de gir oss våpen». Dette dreier seg ikke om ukrainske kampen lenger, men det dreier seg om Natos kamp, sier Leraand.

Les også Snorre Valens kommentar: Selektive sannheter om Ukraina

Etter å ha hørt deres argumentasjoner utbasunerte Raymond Johansen med:

– Dette er skremmende. Hvis de holdningene du har er de som om noen måneder vil gjennomsyre Europa, har Putin lyktes i å splitte Europa.

– Vi kan ikke la Putin vinne

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) mener det er viktig at Norge fortsetter å gi våpen.

Han mener nemlig at dersom vi slutter å gi våpen til Ukraina, vil Russland vinne frem aggresjonen. Han tror selv at Putin heller ikke ønsker at krigen skal spre seg.

– Vi har siden krigen bidratt med betydelig militært utstyr, og har planer om å fortsette med dette så lenge det er behov. Vi kan ikke la Putin vinne, sier Gram.

Les også: Raymond Johansen med knallhardt opprør: – Løper Putins ærend

Han poengterer at Russland er vår nabo, som har gått til angrep på en annen nabo.

– Norge er på en trygg folkerettslig grunn i denne saken. Vi ønsker ikke at krigen skal spre seg, noe jeg ikke tror Putin er tjent med.

Avslutningsvis sier forsvarsministeren at Norge er på folkerettslig grunn når vi støtter Ukraina i deres kamp.