Gå til sidens hovedinnhold

Raymond Johansen gjør flere endringer i Oslo-byrådet

Byrådslederen gjør flere omrokkeringer - og profilert MDG-byråd gjør comeback.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har torsdag gjort endringer i byrådet i Oslo, og etablert en ny byrådsavdeling: Byrådsavdeling for arbeid, integrering og sosiale tjenester.

- Vi legger bak oss den første fasen i håndteringen av koronautbruddet, og beveger oss nå fra en helsekrise til en økonomisk krise med rekordhøy arbeidsledighet. Med endringer av arbeidsområder styrker vi byrådet, og posisjonerer oss enda bedre til å løse de store utfordringene vi står overfor, sier Johansen.

Les også: 30.000 jobber og 5500 boliger er i spill: - Regjeringen må skjære gjennom

Her er endringene i byrådet:

  • Byråd Rina Mariann Hansen (Ap) er utnevnt til byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester med virkning fra i dag, torsdag 11. juni.
  • Byråd Omar Samy Gamal (SV) er utnevnt til byråd for kultur, idrett og frivillighet med virkning fra i dag, torsdag 11. juni.
  • Byråd Arild Hermstad (MDG) er utnevnt til byråd for byutvikling i Hanna Marcussens (MDG) foreldrepermisjon, med virkning fra mandag 15. juni til mandag 8. mars 2021.

Berg tilbake i august

Arild Hermstad, som skal vikariere som byråd for byutvikling, har vært byråd for miljø og samferdsel i to perioder mens MDGs profilere miljøbyråd, Lan Marie Berg, har hatt foreldrepermisjon.

- Jeg er glad for at Arild Hermstad vil fortsette å bruke sin erfaring og sitt pågangsmot til å gjennomføre byrådets nye boligpolitikk, styrke våre områdesatsinger i ytre by og gjøre bykjernen mer levende, attraktiv og tilgjengelig, sier Johansen.

Han opplyser at Lan Marie Berg vil være tilbake som byråd for miljø og samferdsel fra mandag 3. august, og frem til da vil Hermstad lede både Byrådsavdeling for miljø og samferdsel og Byrådsavdeling for byutvikling.

- Flest mulig tilbake i jobb

Rina Mariann Hansen, som skal lede den nye byrådsavdelingen for arbeid, integrering og sosiale tjenester, har vært byråd for kultur, idrett og frivillighet siden 2015.

- Rina Mariann Hansen har oppnådd svært gode resultater som byråd, blant annet fått til et rekordløft for idretten i Oslo. Jeg er sikker på at hun vil kunne levere et like stort løft for Oslos arbeidsliv. Vi har over 50 000 arbeidsledige nå, og vi skal gjøre det vi kan for å få flest mulig tilbake i jobb raskest mulig, sier byrådslederen.

Les også: Raser mot at Oslo avlyser sommerskole for 20.000 barn: - Helt uholdbart

Omar Samy Gamal ble utnevnt til byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold etter valget i 2019, og vil i den nye byrådsposten ha som hovedoppgave å sikre at større deler av befolkningen kan delta i kultur, idrett og frivillighet.

- Byrådet har de siste årene bygget mange nye kultur- og idrettsarenaer. Men vi vet at deltakelse fortsatt henger sammen med kjønn, etnisitet, bosted, alder og tilknytning til arbeidslivet, sier Johansen, og legger til:

- Vår ambisjon er at kulturen, idretten og frivilligheten skal bygge sterkere broer mellom generasjoner og på tvers av sosiale klasser, og det vet jeg at Gamal vil levere på.

Byrådene vil overta sine nye kontorer ved nøkkeloverrekkelser klokken 12.

Slik så det ut da Johansen presenterte byrådet etter valget:

Kommentarer til denne saken