RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Razzia etter sexspaning

Foto: Helge Jonassen
Sist oppdatert:
Politiet til aksjon mot strippeklubb i Oslo etter mistanke om sexsalg. 13 personer er pågrepet.

Torsdag kveld aksjonerte politiet mot strippeklubben Diamond Go-Go Bar og Original Pilsen i Tollbugata i Oslo sentrum. 13 personer er pågrepet.

Mistenkte sexkjøp
- Vi har i lengre tid spanet på ulike utesteder og barer etter at sexkjøpsloven ble innført. Her oppdaget vi salg av narkotika og valgte derfor å gå til aksjon, sier leder for STOP-gruppen, Harald Bøhler til Nettavisen.

Til VG Nett sier Bøhler at politiet har sett prostituerte ta med seg kunder fra disse stedene.

nyhetsvarsel fra Nettavisen til din mobil ved å sende NYHET START til 1930.

Men ingen er så langt siktet for sexkjøp etter aksjonen, får Nettavisen opplyst fra Oslo politidistrikts informasjonsavdeling. Siktelsene mot de 13 som er pågrepet omfatter besittelse og salg av narkotika og brudd på utlendingsloven.

Fant hasj og kokain
Fire personer ble pågrepet og siktet for besittelse eller salg av narkotika. Det ble tatt beslag i mindre mengder kokain og hasj. Sju personer, hvorav en mann og seks kvinner, ble siktet for brudd på utlendingsloven. I tillegg ble en person innbrakt fordi vedkommende var etterlyst. To kvinner og en mann manglet i tillegg id-papirer.

- Kloakk fløt i kjelleren
Aksjonen avslørte også uhygieniske forhold på de to skjenkestedene som ligger i samme bygningskompleks. Ifølge politiet fløt det kloakk på gulvet i kjelleren, og det var kakkerlakker bak bardisken. Forholdene førte til umiddelbar stenging.

Mattilsynet og Oslo-politiet har besluttet å stenge utestedet og spisestedet i tre dager.

- Flere etater
Aksjonen var tverretatlig og skal ha kommet på plass etter tips om brudd på flere lover og forskrifter.

- Aksjonen involverer Mattilsynet, Tollvesenet, Oslo kommunes næringsetat, brannvesen og politiet. Det er på grunn av muligheten til å kunne se på flere mulige lovbrudd at dette skjer, sier operasjonsleder Tor Grøttum.

Klokken 23.30 var aksjonen avsluttet.

- Ikke gjort noe ulovlig
Daglig leder Chandrakumar Thiyagarajah i Original Pilsen sier til Nettavisen at han ikke skjønner hva politiet gjør hos ham.

- De var her også for to år siden. Jeg vet ikke hvorfor de kommer igjen, men bedriften min gjør ingenting i ulovlig. Vi har papirene i orden, sier Thiyagarajah til Nettavisen.

Det har ikke lykkes Nettavisen å komme i kontakt med innehaveren av Diamond Go-Go Bar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere