*Nettavisen* Nyheter.

Razzia hos psykolog

Politiet slo onsdag til mot både klinikken og hjemmet til en anerkjent psykolog i Bergen. Han er siktet for grovt bedrageri.

Politiet og Rikstrygdeverket mener psykologen har trikset med pasientrefusjonen. I onsdagens razzia gikk politiet løs på klinikken mannen driver i Bergen. Pasienter som oppholdt seg i klinikken ble bedt om å forlate bygget og razziaen ble filmet med kamera. Samtidig skal psykologens hjem også ha blitt ransaket av politifolk, skriver Bergens Tidende.

En kapasitet
Den anerkjente psykologen, som anses i miljøet for å være en kapasitet innenfor sitt fagfelt, er siktet for å ha trikset til seg 90.000 kroner av Rikstrygdeverkets penger. Gjennom sin praksis har han avtale om behandlingsrefusjon fra trygdeetaten. Rikstrygdeverket skal ha avdekket uregelmessigheter med utbetalingene og anmeldte psykologen til politiet.

Basert på tillit
Seksjonssjef Magne Fladeby i Rikstrygdeverket sier til BT at systemet med direkterefusjon er basert på tillit til legene som har ordningen.

- Når tilliten brytes, er det veldig alvorlig. Det ser vi også igjen i straffereaksjonene som retten gir. I saker hvor bedrageriet er mer enn 30.000 kroner, blir det som oftest reagert med ubetinget fengsel, sier Fladeby til BT.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag