*Nettavisen* Nyheter.

Razzia mot opposisjonsleder i Moskva

Foto: Ivan Sekretarev (Ap)

Anklages for å ha planlagt ulovlige masseaksjoner i protest mot Putin.

18.10.12 15:31

Moskva (NTB-Reuters-DPA): Russiske myndigheter har gått til razzia mot opposisjonslederen Sergej Udaltsov. Udaltsov anklages for å ha planlagt ulovlige masseaksjoner i protest mot president Vladimir Putin.

Folk fra det russiske innenriksdepartementets sikkerhetsstyrker gjennomsøkte onsdag boligene til Udaltsov og flere av hans medarbeidere. Udaltsov er formelt satt under etterforskning for lovbrudd som kan medføre straff på opp til ti år i fengsel.

- Det fins folk som tror de ustraffet kan organisere opptøyer, planlegge og forberede terrorangrep og andre handlinger som truer russeres liv og helse. Disse folkene undervurderer profesjonaliteten til Russlands spesialtjenester, het det i en kunngjøring i Moskva onsdag.

Udaltsov avfeier fjernsynsprogrammet som «en galnings delirium». Ordren om aksjonen mot ham og hans medarbeidere kom fra Føderasjonskomitéen for etterforskning, som er Russlands øverste etterforskningsorgan.

I en twittermelding fra Udaltsov onsdag het det at sikkerhetsfolkene tok ham med seg til avhør, etter at de var ferdige med å gjennomsøke huset hans. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.