RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Razzia på Amnestys kontor i Moskva

Moskva (NTB): Amnesty Internationals kontor i Moskva ble mandag ransaket av russiske myndigheter som ledd i en kampanje mot frivillige organisasjoner som får utenlandsk støtte.

Påtalemyndigheten og skattemyndighetene deltok i razziaen. Hensikten skal ha vært å sjekke om organisasjonen følger en rekke nye lover som setter kraftige restriksjoner på ikke-statlige organisasjoners arbeid.

Lederen for den russiske avdelingen av Amnesty, Sergej Nikitin, sier at razziaen ikke var varslet, og at de måtte legge fram organisasjonens dokumenter.

En av de nye omstridte lovene krever at alle organisasjoner som får økonomisk støtte fra utlandet og som uttaler seg om politikk, må registreres som «utenlandske agenter».

- Dette er nok et bevis på at hvordan russiske myndigheter bruker nye undertrykkende lover til å slå hardt ned på ikke-statlige organisasjoner, sier Lene Christensen, kommunikasjonsrådgiver i Amnesty International, i en pressemelding.

- Amnesty er dypt bekymret for at disse inspeksjonene bare er begynnelsen på en prosess som har til hensikt å tvinge ikke-statlige organisasjoner til å stenge. Disse blir i realiteten straffet for å uttrykke andre synspunkter enn myndighetenes, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere