RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Razziaer mot tyske kunder i sveitsisk storbank

Bochum (NTB-DPA): Politifolk har gått til razziaer mot tyske kunder i den sveitsiske storbanken UBS. Flere hundre av disse kundene mistenkes for skattesvik, sier statsadvokat Bernd Bienossek i Bochum vest i Tyskland.

UBS-ledelsen forsikrer at den siden 2009 ikke har gitt noen form for hjelp til folk som ønsker å omgå tyske skattebestemmelser. Men mandag ble det likevel gjennomført undersøkelser på kontorer og i private boliger over hele Tyskland.

- Jeg kan bekrefte at en landsdekkende aksjon med husundersøkelser er i gang, sa Bienossek til nyhetsmagasinet Der Spiegels nettsider.

Han opplyste at rundt 50 etterforskere var satt inn i aksjonen som begynte mandag morgen.

UBS ville ikke umiddelbart kommentere de nye undersøkelsene. Ifølge den tyske storavisen Bild ble razziaene satt i gang etter at politiet kom over data på en CD som finansdepartementet i delstaten Nordrhein-Westfalen fikk kjøpt for tre måneder siden.

Tysklands konservative finansminister Wolfgang Schäuble har ifølge Der Spiegel inngått en avtale med myndighetene i Sveits om at tyskerne ikke skal kjøpe flere slike CDer. Denne avtalen møter sterk kritikk fra den rødgrønne delstatsregjeringen i Nordrhein-Westfalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere