RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RCL bedre enn ventet - Kjøp

Sist oppdatert:
Fearnley Fonds sier kjøp etter resultatfremleggelsen til Royal Caribbean Cruises, tross den ikke spesielt oppmuntrende guidingen
Fearnleys mener at cruisebransjen har vist styrke tross uroen globalt, og tror at selskapet vil klare en liten bedring av yielden, avkastning pr. køyedag. Meglerhuset er ikke overrasket over den skuffende guiding for første kvartal, og viser til signalene i fjerde kvartal.

Det legges også vekt på at selv om guiding på en bedring i yielden var et prosenpoeng svakere en konsensus, så var den likevel bedre enn Carnivals. RCL ser en bedring på 2-4 prosent, mens Carnival guidet på 1-3 prosent.

Fearnleys mener at aksjen også er meget hyggelig priset i forhold til historiske nivåer. Ifølge deres estimater er aksjen priset til en P/E på 8,5 for 2003, som gir en rabatt 45-50 prosent sammenlignet med snittet for 2000-2002. Aksjen har falt 36 prosent siden toppen i desember.

Oppsummering
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 160 kroner
Meglerhus: Fearnley Fonds
Dato: 31. januar 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere