RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RCL bedre enn ventet, tross tøft marked

Sist oppdatert:
RCL leverte bedre enn ventet på bunnlinjen i første kvartal, men omsetningen i et krigspreget cruisemarked var lavere enn analytikerne hadde forventet
Cruiserederiet RCL fikk et resultat pr. aksje på 0,27 dollar i første kvartal, mot ventede 0,22 dollar i kvartalet. Bunnlinjen endte på samme nivå som i samme kvartal i fjor.

Selskapets omsetning endte på 880,2 millioner dollar i første kvartal, mot ventede 910 millioner dollar. I samme kvartal i fjor var omsetningen på 800,0 millioner kroner.

RCLs resultat etter skatt endte på 53,2 millioner dollar i første kvartal, mot ventede 44 millioner dollar.

Netto yield (omsetning pr. passasjerdøgn) steg 3,9 prosent i første kvartal, mens det var ventet 2,2 prosent i økning i yielden.

Estimatene er fra analytikere TDN Finans har vært i kontakt med.

RCL venter at yielden faller 6 til 9 prosent i andre kvartal. På grunn av usikkerheten i markedet ønsker ikke cruiserederiet å gi guiding for yielden i andre halvår, heter det i en melding fra selskapet.

- Akkurat som vi er fornøyd med yield-bedringen våre merkevarer har hatt gleden av i første kvartal, er vi misfornøyd med de svake bookingtallene siden begynnelsen av året for reisene i andre kvartal, uttaler Richard D. Fain.

Fain mener at det er utfordringer for RCL på kort sikt, men han har likevel tro på bedring i etterkant av Irak-krigen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere