RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RCL flagger ut

Sist oppdatert:
Etter lengre tids misnøye velger Royal Caribbean Cruises å kutte sine bånd til det norske skipsregisteret NIS, og flagger nå ut til Bahamas
Etter et år med diskusjoner med fagforeningsrepresentanter, norske myndigheter og egne ansatte, melder Royal Caribbean Cruises i dag om planer om å overføre registreringen av seks cruiseskip fra Norge til Bahamas, ifølge en pressemelding torsdag kveld norsk tid.

Dermed kuttes båndene til det norske NIS-registeret. Rederiets 13 andre skip er allerede registrert på Bahamas, i likhet med ni skip i søsterrederiet Celebrity Cruises.

Dette vil påvirke rundt 400 ansatte som er dekket av kollektive avtaler som kreves i NIS, ifølge meldingen. De ansattes betingelser vil bli holdt på dagens nivå eller høyere i en to års overgangsperiode.

Det har tidligere vært kjent at Royal Caribbean har vært misfornøyd med NIS-registreringen. Det er blitt pekt på krav til medisinske attestasjonene for mannskapet og forsinkelser i papirarbeid.

I dagens melding heter det at det å operere under ett flagg vil gi en mer strømlinjeformet drift.

- Siden den dagen vårt selskap ble stiftet, har vi vært stolte av våre sterke bånd til Norge, og det at vi overfører registreringen av seks skip vil ikke endre på det faktumet, sier konsernsjef Richard Fain i dagens melding.

Videre heter det at dersom norsk registrering igjen blir konkurransedyktig, vil selskapet vurdere spørsmålet på nytt.

Det opplyses videre at Royal Caribbean vil fortsette å bruke Det Norske Veritas som klasseselskap på alle sine 19 skip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere