RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RCL ikke med på havneopprustning

Sist oppdatert:
De to cruiserederiene Carnival og Norwegian Cruise Lines har nå inngått en avtale om å fornye cruiseterminalen på vestsiden av Manhatten og bygge en ny pir i Brooklyn
Verden nest største cruiserederi Royal Caribbean Cruises er derimot ikke med på satsningen.

Ifølge Associated Press har NCL og Carnival nå inngått intensjonsavtaler med New York-by om å innbetale minimum 200 millioner dollar i havneavgifter frem til 2017 som skal finansiere fornyelsen av cruisehavnene på Manhatten og Brooklyn.

Byen vil på sin side investere 150 millioner dollar i den gamle terminalen på Manhatten-siden som ble bygget i 1935, og som ikke har vært pusset opp siden 1970-tallet.

Over de nest fire årene planlegger byen å bygge fire nye cruiseplasser, samt skille påmønstrende og avmønstrende passasjerer for å unngå køer.

Arbeidet skal være ferdig i 2009, som vil gi rom til tre cruiseskip ved kaien samtidig. Crusierederiene forplikter seg på sin side til å bringe minst 17 millioner cruisepassasjerer til byen frem til 2017. Som vederlag vil NCL og Carnival ha førsterett på kaiplassene.

Manhatten-terminalen hadde ifjor 900.000 passasjerer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere