RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RCL merker bedring i Europa

Sist oppdatert:
Cruiserederiet Royal Caribbean Cruises merker nå bedring i booking i Europa, som har vært nede for telling i forbindelse med krigen i Irak
- Skipene seiler fulle. Antallet skip vi har der er omtrent riktig. Jeg ville ikke ha hatt dem et annet sted, sier president Jack Williams i RCL til Reuters tirsdag kveld norsk tid.

RCL har over en årrekke bygget opp virksomheten i det europeiske markedet, men trakk i likhet med konkurrenten Carnival ut skip fra dette markedet i fjor sommer som følge av terrorangrepene 11. september 2001. De amerikanske turistene ønsket ikke å fly til cruise som følge av angrepene.

I år har RCL sendt tre Royal Caribbean International-skip og to Celebrity-skip til det europeiske markedet, men trusselen om krig i Irak, senket booking ved inngang til 2003-sesongen.

- Siden slutten av Irak-krigen har vi vært ganske fornøyd med booking i Europa. Den kunne vært bedre, men den kunne vært mye verre, sier Williams til Reuters.

Williams vil ikke kommentere prisnivået, mens RCL opplyste i dokumentasjon til amerikanske myndigheter i forrige uke at avkastningen pr. køyedag er ventet å falle med 6-9 prosent i forhold til andre kvartal i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere