RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RCL sikrer seg lån, men må betale mer

Sist oppdatert:
Royal Caribbean har sikret seg ny lånefinansiering som er tilstrekkelig for selskapets nybyggingsprogram. Men risikopremien i renten er økt etter terrorangrep og krig
Royal Caribbean melder at selskapet har fått på plass en ny usikret finansiering på 500 millioner dollar over fem år, som erstatter en fasilitet på en milliard dollar, som ville gått ut i juni i år. Også den nye avtalen kan, etter visse betingelser, utvides til en milliard.

Selskapet melder at finansieringen dekker likviditetsbehovet, inkludert de tre siste skipene i selskapets nybyggingsprogram på 13 skip.

Men det har kostet. Renten på den nye avtalen blir 1,75 prosentpoeng over LIBOR-renten, mens den forrige avtalen var 0,65 prosentpoeng over.

- Selv om konflikten i Irak har ført til betydelig forverring i tilstanden i finansmarkedene, er vi fornøyd med den totale størrelsen og strukturen på vår nye fasilitet, sier fungerende finansdirektør Bonnie S. Biumi i Royal Caribbean.

Lånebetingelsene skal i hovedsak være de samme som for den gamle avtalen.

Transaksjonen er tilrettelagt av Salomon Smith Barney og Nordea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere