RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rød, smakfull pasta

Forny pastasausen din!

(SIDE2:) Hjemmelaget, kremet tomatsaus er veldig enkelt å lage og enda enklere å like, både for store og små.

En god saus, topper alltid et godt måltid. For det er nettopp sausen, laget fra bunn og gjerne med en liten porsjon kjærlighet, som forvandler et kjedelig standardmåltid til en særegen, spennende gastronomisk opplevelse. Og alle sauser er slettes ikke tidkrevende å lage – ei heller vanskelige å trylle frem, lover Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Godt til mye
Kremet tomatsaus tar mindre enn 20 minutter å lage, så sett i gang parallelt med at pastaen koker, så har du hele ditt lekre måltid ferdig på under 20 minutter.

Denne dekorative, røde sausen smaker og ser også nydelig ut sammen med kylling, kjøttkaker, pølser - og ikke minst fisk. Så hvorfor ikke lage dobbelt oppskrift!

Sausens grunnsteiner
Gir tomatsausen mersmak og inspirasjon til å lage andre sausevarianter, så er mulighetene mange. Grunnlaget for de fleste sauser er en kraft, som enten kan være vannet fra kokte grønnsaker, fisk eller kjøtt – eller vann med buljong i.

Felles for alle sauser er at de må jevnes, og dette kan gjøres med hvetemel, maisenna eller potetmel. Meieriprodukter som melk, fløte, créme frâiche og smør gir også fylde og gjerne det siste løftet til sausen.

For å få inspirasjon til å lage akkurat denne tomatsausen, klikk deg inn på web-tv’en under. Du ser hele fjernsynskjøkken-filmen på noen få minutter.

Kremet tomatsaus

- Tidsforbruk: under 20 minutter

Ingredienser (4 porsjoner):

8 stk. modne tomater

2 stk. sjalottløk

4 ss smør

2 ss frisk basilikum, finhakket

2 ts tørket oregano

1 ½ dl crème fraîche eller seterrømme

Smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte:

Kok opp vann og skjær et kryss i bunnen av hver tomat. Skåld tomatene i kokende vann til skinnet har løsnet (1-2 minutter). Ta tomatene opp fra vannet og avkjøl dem ved å legge dem i en skål med kaldt vann. Ta skinnet av tomatene, rens ut frøene og finhakk tomatkjøttet. Finhakk løken og surr den blank i smør ved middels varme sammen med finhakket frisk basilikum og tørket oregano. Tilsett tomatene og la det hele småkoke til tomatene er møre. Til slutt tilsettes crème fraîche/seterrømme. La sausen få et oppkok og smak til med salt og pepper.

Server sammen med pasta eller spagetti (kokes som anvist på pakken).

For flere oppskrifter eller brosjyre om saus, se www.melk.no

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere