RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Kors: – Kom dere på tur

Sist oppdatert:
Golsfjellet (NTB): Gråvær har ført til at Røde Kors har hatt mindre å gjøre denne påsken enn under fjorårets utfart. Nå er finværet på vei, så hjelpekorpsene har kun en oppfordring: – Kom dere på tur.

Røde Kors har mandag kun registrert fem aksjoner det siste døgnet: én leteaksjon i Finnmark og fire henteoppdrag. På samme dag i fjor var det én leteaksjon og elleve henteoppdrag.

– Det skyldes nok at færre er ute i fjellet, noe vi tar som et tegn på at folk tar hensyn til det varierende været som har vært mange steder, sier vaktleder Egil Torpe på Røde Kors' infosentral på Golsfjellet.

Det er imidlertid meldt om flott påskevær flere steder fremover.

– Kom dere ut på tur og nyt fjellet. Vi er i beredskap til fjells og til sjøs og klare til å hjelpe dersom uhell skulle skje, sier Torpe.

Norges største humanitære organisasjon, med 42.000 frivillige, ble stiftet i 1863. Lørdag åpnet de sitt 150 års jubileum med en landsdekkende møteplassturné på Geilo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere