RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Kors advarer turgåere

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mye vann i elver og stryk gjør at Røde Kors advarer turgåere på Østlandet.

Røde Kors oppfordrer turgåere på Østlandet om å vise varsomhet. Årsaken er at det er sendt ut varsel om flom i mindre elver og stryk.

Obs på elvebredder
- De store nedbørsmengdene østafjells øker faren for flom og ulykker i mindre vassdrag. Røde Kors oppfordrer derfor folk til å være spesielt forsiktige i nærheten av elvebredder i utsatte steder på Østlandet, og å undersøke hvilke steder som er sikre før man legger ut på tur, sier Jahn Petter Berentsen, leder for landsrådet for Røde Kors Hjelpekorps, i en pressemelding.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Vannet stiger
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) skriver i en melding at vannføringen nå stiger i mange bekker og mindre elver i Aust-Agder og Østlandet. Selv om det ikke ventes nivåer som femårsflom, er det økt fare for skred, spesielt langs bekker og elveløp med stor vannføring.

Les hele meldingen fra NVE her

- Grunnen langs elvebredder blir mer ustabil under flomforhold og kan lett bli dratt ut ved store vannføringer. Hvert år dør det mennesker i slike ulykker, sier Røde Kors-lederen.

Selv om Røde Kors ikke vil fraråde folk å holde seg borte fra naturen i uværet, ber de folk ta sine forholdsregler.

- Det sikreste er å høre med kjentfolk om hvilke områder man bør unngå eller å kontakte Turistforeningen, sier Berentsen.

Hittil i år er det rapportert om rundt 60 drukningsulykker i Norge.

Travel sommer for Røde Kors
Røde Kors har deltatt i en lang rekke søk og redningsaksjoner i sommer. En av de siste var tenåringen som forsvant fra sitt hjem på Tårnåsen. Gutten ble funnet i skogen senere på kvelden.

I Møre og Romsdal har Røde Kors Hjelpekorps med 50 utrykninger doblet antall redningsaksjoner i sommer sammenlignet med i fjor.

Og i Telemark har hjelpekorpset i sommer gjennomført den største leteaksjonen noensinne, målt i antall mannskap. Etter en ukes intenst letearbeid måtte over 1000 letemannskaper 9. august gi opp søket etter en kvinne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere