RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Kors-ansatte ble holdt fanget i Øst-Ukraina

Sist oppdatert:
Pågrepet av prorussiske separatister.

De ble sluppet fri lørdag, etter sju timer i fangenskap, opplyser Røde Kors i Kiev til nyhetsbyrået Reuters.

– De ble sluppet fri klokka to. En av dem hadde blitt banket opp, sier Irina Tsaruk i Røde Kors i Ukraina.

– De ble arrestert i går. Vi mistenker at de er involvert i spionasje. Vi undersøker påstandene nå, sa separatisttalsmannen Kiril Rudenko til nyhetsbyrået AFP lørdag morgen.

Ifølge den lokale nettavisen Novosti Dionbassa stormet væpnede menn inn i lokalene til Røde Kors i byen og tok sju av dem som jobbet der til fange. Blant de sju mennene skal det være en franskmann, tre lokale og tre fra Kiev.

De ble så holdt i hovedkvarteret til de selvutnevnte myndighetene i området, skriver avisen.

Opprørerne har okkupert offentlige bygninger i byen og proklamert opprettelsen av Folkerepublikken Donetsk. Separatistene i Øst-Ukraina skal etter planen holde en folkeavstemning søndag om uavhengighet i regionene Luhansk, Donetsk og Slavjansk, til tross for at Russlands president Vladimir Putin ba separatistene om å utsette folkeavstemningen.

I april ble sju utenlandske observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) tatt til fange av separatister i Slavjansk. Observatørene ble sluppet fri åtte dager senere etter at russiske myndigheter grep inn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere