RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Kors: Hundretusener trenger hjelp nord i Mali

Genève (NTB-Reuters): Røde Kors slår alarm om situasjonen nord i Mali, der militante islamister har tatt makten og innført sharialover. Over en halv millioner mennesker trenger hjelp, ifølge organisasjonen.

Befolkningen sliter med både høye matpriser, samt at offentlige tjenester, blant annet helsevesenet, ikke lenger fungerer, opplyste Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) på en pressekonferanse i Genève torsdag.

- Den humanitære situasjonen blir stadig verre for befolkningen, både for de som er fordrevet og innbyggere som er blitt værende, sier Yasmine Praz Dessimoz, sjef for ICRCs operasjoner i det nordlige og vestlige Afrika.

Mali ble kastet ut i kaos i mars da regjeringssoldater gjorde opprør og styrtet presidenten. Det førte til et maktvakuum som ble utnyttet av tuareg-opprørere nordfra. De brukte anledningen til å ta kontroll over nesten to tredeler av landet.

Tuareg-opprøret ble senere kuppet av militante islamister, som har begynt å innføre sharialover i de nordlige regionene Gao, Kidal og Timbuktu.

På sykehuset i Gao, som med sine 160 senger er det største i området, mangler det både medisiner og helsearbeidere, ettersom mange ansatte flyktet sørover i forbindelse med kampene. Det er både mangel på rent vann, og vareutvalget på markedene er dårlig i tillegg til at prisene øker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere