RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Kors i Norge klar til å sende helseteam til Filippinene

Oslo (NTB): Røde Kors-bevegelsen over hele verden mobiliserer for å hjelpe de tyfonrammede på Filippinene. Røde Kors Norge er klar til å sende feltsykehus og helsepersonell på kort varsel.

- Det haster å få inn hjelp til de som nå står uten tilgang til rent vann, mat eller tak over hodet, sier generalsekretær Åsne Havnelid i Røde Kors i Norge til NTB.

Hun deltok mandag på et koordineringsmøte for hele Den internasjonale Røde Kors-bevegelsen i Sidney i Australia.

- På tross av ødelagte veier i store deler av området klarte vi i helgen å sende ut 15 lastebiler med mat til 5.000 mennesker i de hardest rammede områdene, sier Havnelid.

- Røde Kors er allerede til stede med hjelp over store deler av landet, men behovet er så stort at både filippinske myndigheter og Filippinene Røde Kors har bedt om koordinert og umiddelbar hjelp fra hele Røde Kors-bevegelsen. Nå håper vi hele det norske folk stiller opp for å hjelpe den hardt rammede befolkningen, sier hun.

Røde Kors Norge sender mandag ettermiddag en ekspert på vann og sanitærforhold til Filippinene. Han skal delta i den første kartleggingen av de humanitære behovene i de rammede områdene. Røde Kors Norge har meldt inn til hovedorganisasjonen at de kan stille med feltsykehus og 20-30 helsepersonell på ett til to dagers varsel dersom det er behov for det. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere