RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Kors nektes adgang til Baba Amro

Sist oppdatert:
Damaskus (NTB-AFP-Reuters): To dager etter at Røde Kors ble lovet adgang til bydelen Baba Amro i Homs, har organisasjonen fortsatt ikke fått tillatelse til å bringe inn nødhjelp og evakuere sårede.

Syriske myndigheter fremholder at organisasjonen ikke kan rykke inn i bydelen før miner og bomber er ryddet av veien, ifølge en BBC-journalist som befinner seg i Libanon. Men opposisjonen frykter at dette kun er en dekkhistorie for at regimet skal få tid til å rydde opprørere av veien.

ICRCs president Jakob Kellenberger sier til BBC at det er uakseptabelt at mennesker som i ukevis har hatt behov for akutt hjelp, ennå ikke har fått det.

Siden torsdag kveld har ICRC og Syriske Røde Halvmåne stått klare utenfor bydelen med sju lastebiler med mat, medisiner og annen nødhjelp. Men myndighetene sier nei.

- ICRC og Syriske Røde Halvmåne er ennå ikke i Baba Amro i dag. Vi forhandler fortsatt med myndighetene om å få gå inn i Baba Amro. Det er viktig at vi får komme inn i dag, sa ICRC-talsmann Hicham Hassan i Genève til Reuters lørdag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere