RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Kors utsatt for hærverk på påskefjellet

Foto: ILLUSTRASJONSFOTO Scanpix
Sist oppdatert:
Flerret opp dekk på uniformerte utrykningsskjøretøy.

Tre av Røde Kors sine hjelpekorpsbiler på Hamar ble natt til søndag utsatt for hærverk. Bilene sto parkert ved Kvarstaddammen.

Lammet
En kjip start på påsken, mener Lars-Otto Laukvik, vaktleder ved Røde Kors Hjelpekorps.

- Tre kjøretøy, både privat- og utrykningsbiler er punktert. Dekkene er skåret opp, sier Laukvik til Nettavisen.

Påskeferien er høysesong for Røde Kors' avdelinger i fjelltraktene. I løpet av en gjennomsnitts uke henter Røde Kors gjerne ned cirka 100 skadde personer.

- Dermed er vi utsatt når bilene våre settes ut av spill. Til alt hell ble det ikke behov for utrykning mens det pågikk, sier hjelpekorsleder Ingvild Flaa ved Hamaravdelingen til Røde Kors.

Endrer rutiner
Dekkskifter ble foretatt i løpet av natta og bilene er nå operative og på vei opp til fjellet igjen. Hendelsen har fått Røde Kors til å endre rutinene sine av sikkerhetshensyn. I alle fall for i år.

- Til nå har vi parkert bilene våre ved Kvarstaddammen og kjørt videre opp til fjellet med skutere. Vi velger å ikke utsette oss for noe slikt igjen resten av påsken og lesser av mannskapet på fjellet og returner bilene til et privat område på Løten, sier Flaa.

Det er ikke første gang Røde Kors opplever å få utstyret sitt ramponert. Ifjor ble en ambulanse endog stjålet fra Hamars hjelpekors.

Minker sjansen for å redde liv
Selv om hærverket ikke fikk konsekvenser for liv og helse denne gang, er det en stor utgiftspost på et allerede presset påskebudsjett.

Flaa kan ikke forestile seg at ramponeringen av bilene er et forsøk på å ramme Røde Kors, og velger å tro at dette er ren ugang.

- Men jeg ønsker at folk innser konsekvensene av slike handlinger. I et worst case-scenario, der vi for eksempel må hente ned en hjertepasient, ville dette minket sjansen for å redde liv betraktelig, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere