RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde ulykkestall for Bergen

I desember var det en fordobling av tallet ulykker med personskader.

(iBergen.no) Frem til oktober så det ut til at tallene på trafikkulykker og skadde i 2006 skulle bli bedre enn året før. Men i løpet av årets tre siste måneder, snudde statistikken.

- Spesielt i desember var det mye ulykker. Da hadde vi faktisk en fordobling av antall skadde i trafikken sammenlignet med 2005, sier Jens Kleppe ved trafikkseksjonen på Bergen sentrum politistasjon. Dermed sprakk utviklingen som har vist en jevn nedgang i tallet på trafikkulykker de siste årene.

32 skadde i desember
Trafikkavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon har registrert 23 trafikkulykker med personskade i desember. 32 personer ble lettere skadet og en meget alvorlig. Tallene er ikke lystig lesning hvis en sammenligner tallene med 2005. Da ble det registrert 10 trafikkulykker og 16 skadde.

Totalt ble det i fjor registrert 167 trafikkuhell med personskade. Det er en oppgang på 8,4 prosent sammenlignet med 2005. Tallet på skadde ble også høyere i fjor enn året før med 216 skadde.

Flere fotgjengere påkjørt
De to siste årene har ingen blitt drept i Bergenstrafikken. To personer har blitt meget alvorlig skadet i ulykker og ni er klassifisert som alvorlig skadet.

46 av de skadde på statistikken er fotgjengere. Det tallet bekymrer politiet.

- Folk kjører som om det er lettskyet og lyst og holder den samme hastigheten selv om det er et vanvittig regnvær og dårlig sikt. I tillegg er det mange som ikke bruker refleks. Bare i desember hadde vi åtte ulykker med skader på fotgjengere. Mange av disse er også relatert til gangfelt, sier Kleppe til iBergen.no.

- Hva kommer dere til å gjøre med mørketallene?

- Vi kommer til å kjøre enda mer på det vi allerede gjør. Dette med gangfelt og vikeplikt for fotgjengere må vi følge opp. Hver eneste uke får vi flere telefoner fra folk som er bekymret for stygg kjøring på skoleveier og andre veier der det ferdes fotgjengere.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere