RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødmet over egne avsløringer

Sist oppdatert:
Mia Gundersen sier hun rødmet da hun leste om sin egen trekant på det glade 80-tallet i Monaco.

SIDE2:) - «Snill pike»-syndromet kom godt frem ved flere tilfeller, ja, sier Mia Gundersen om arbeidet med selvbiografien «Jeg er Mia».

Kastet ut skikkelige Mia
I boken skriver hun blant mye annet om dagen eller rettere sagt natten da hun kastet den «pripne og skikkelige Mia» på båten med ikke bare en – men to menn i Monaco på 80-tallet.

- Jeg var veldig i tvil om jeg skulle ta det med. Men til slutt tenkte jeg at jeg faktisk ikke tror at jeg er så alene om det heller. Samtidig tok jeg det med fordi det som skjedde nettopp var mitt eget valg. Og på sett og vis var det kanskje også typisk for det tiåret, mener hun.

Dette med eget valg er viktig for Mia. Den overnevnte episoden skildres etter beretningen om år der lav selvfølelse forårsaket at Mia knyttet til seg feil mennesker, mennesker og kjærester som plaget henne ikke bare psykisk, men også fysisk.

Til hjelp for andre
- Jeg har vært gjennom en del tøffe tak. Jeg har opplevd seksualisert vold. Mye fordi jeg dro på et dårlig selvbilde. Jeg tenkte at andre som har opplevd eller opplever det samme, skulle få se at det går an å komme seg videre etter slike opplevelser, sier hun til Side2.

Størst beven vakte det å skulle beskrive og for de fleste avsløre at hennes nylig avdøde mor døde av en overdose heroin, et misbruk som utviklet seg fra Mias barnsbein av og som moren aldri innrømmet selv.

Mia hadde både søsteren faren med seg og kapittelet er et av bokens sterkeste.

LES MER:Glad at historien kom ut

Mia Gundersen sier at å skrive om morens mangeårige misbruk og følgene det fikk for familien, var en dobbel sorgprosess.
Mia Gundersen sier at å skrive om morens mangeårige misbruk og følgene det fikk for familien, var en dobbel sorgprosess.

Bearbeidet sorgen
- Det var det tyngste fordi det er så ferskt. Samtidig fikk jeg både satt min mor og sorgen i større perspektiv. Når du lever så tett på en misbruker, er det å ha perspektiv vanskelig. Nå fikk jeg minnes hvor herlig mor var når hun hadde lyse dager. Jeg fikk avrundet mitt liv med en person jeg så gjerne fremdeles skulle ha hatt her, sier hun.

Mia er vant til media. Hun har vært i spaltene hele sitt voksne liv.

-Men jeg fikk litt sjokk da jeg våknet opp til forsidene i dag. Herligheten altså. Jeg hadde jo ventet meg noen overskrifter på det som kanskje oppfattes som litt pikant, men.., sier hun og gestikulerer på en slik måte at vi forstår det er mye på en gang nå.

Spurte ingen om lov
«Gikk til sengs med Røkke», står det i krigstyper over hele Dagbladet. Historien er at de to møttes ved to anledninger på deres single 90-tall. Røkke forsøkte å sjekke henne opp, men det kom aldri til lengre enn noen kyss og en uskyldig overnatting, dog i samme seng.

LES MER:- Røkke ville sjekke meg opp

Mia hadde ikke varslet Røkke om den lille passasjen i boken. Ei heller noen andre navngitte.

- Alle ville jo sagt nei, sier hun. Og tror finansmannen tåler det.

- Jeg er ikke ute etter å utlevere noen som helst. De jeg omtaler med navn, gjør jeg med respekt. Jeg synes det er alt for lett å trekke inn navngitte på en negativ måte, sier hun.

Mia Gundersen har spilt mange roller på teatret opp gjennom. Her som Mrs. Robinson i 'Manndomsprøven'.
Mia Gundersen har spilt mange roller på teatret opp gjennom. Her som Mrs. Robinson i "Manndomsprøven".

All of Mia
Vi møter Mia Gundersen på Chat Noir, rett og slett fordi det er her øvelsene til showet ”All of Mia” foregår. Det er på en måte en forlengelse av biografien, og på mange måter ikke.

- Du kan si jeg spøker litt med den måten jeg er blitt fremstilt i media, blant annet, sier hun.

Beholder kontrollen
Både VG og Dagbladet anmelder biografien onsdag. Begge skriver på hver sin måte at den er kontrollert.

- Jeg tar det til meg. Det er jo godt at ikke alle ser på meg som en løs kanon. Jeg vil ikke si at Hege Storhaug (som har ført boken i pennen red anm) har vært en sekretær, som Dagbladet skriver. Hun er et menneske med dyp innsikt. Men akkurat det med kontroll. Når du setter ditt eget liv i system, da får du kontroll. Og ja, jeg liker å ha kontroll, medgir Mia.

Se og Hør som andre
Dagbladet skriver onsdag at Mia Gundersen kunne tatt opp flere saker hun er blitt kritisert for, som for eksempel hennes forhold til Se og Hør.

- Jeg har sett mitt forhold til Se og Hør bli beskrevet som «en god venn». Men jeg forstår ikke helt det. Det er riktig at jeg en periode hadde et godt forhold til en journalist som jobbet der. Men jeg forholder meg til mange andre blader. For meg er ikke Se og Hør i en særstilling. Jeg opplever i mange tilfeller at dagspressen opptrer på helt samme måte, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere