RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt for Vollvik-yndling

Sist oppdatert:
Birdstep fortsetter å taper penger. Nå vil Vollvik & Co. kjøpe.
Birdstep er en av den kjente investoren Idar Vollviks hovedinvesteringer på Oslo Børs. Han sitter også i styret i selskapet.

Birdstep har slitt med svake resultater i flere år, mens investorene har sittet å ventet på det store gjennombruddet. Så langt har ikke det kommet, men nå håper selskapet at markedet for trådløs datatrafikk vil gi det etterlengtede løftet.

I resultatrapporten for tredje kvartal er det imidlertid ingenting som tyder på at festen er nært forestående.

Nye store underskudd

Birdstep hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 11,5 millioner kroner som representerer en oppgang på 35 prosent fra 8,5 millioner kroner i tredje kvartal året før. Det var særlig omsetningen i den trådløse delen som steg i kvartalet. Den var på 7,8 millioner kroner i tredje kvartal, noe som var opp 136 prosent fra samme kvartal i fjor.

I databasedelen falt omsetningen klart, og var ned fra 5,2 millioner kroner i fjor til 3,7 millioner kroner i tredje kvartal i år.

Driftsresultatet for hele selskapet endte med et underskudd på 7,4 millioner kroner mot 9,6 millioner kroner i tap i samme kvartal året før, hvor trådløsdelen sto for størsteparten.

Resultat før skatt ble på minus 7,4 millioner kroner mot 10,7 millioner kroner i tredje kvartal året før.

Birdstep skriver i sin kvartalsrapport at det er 61,1 millioner kroner i kontanter ved utgangen av kvartalet, noe som var et fall i kontantbeholdningen på 3,4 millioner kroner i løpet av kvartalet.

På kjøper'n
Birdstep skriver i meldingen at de planlegger oppkjøp for å holde sin markedsposisjon fremover.

- De tidlige tegn til markedskonsolidering kan nå ses og Birdstep ønsker å ta en aktiv del for å holde og øke sin markedsposisjon, heter det i meldingen fra Birdstep.

Birdstep venter at veksten skal øke klart for hele 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere