RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt kjøtt gir kreft

En ny rapport viser at store mengder rødt kjøtt øker sjansen for tarmkreft.

(SIDE2): Rapporten fra Worlds Cancer Research Fund viser at risikoen for tykk- og endetarmskreft er 30 prosent større for dem som spiser mest kjøtt, sammenligner med dem som spiser minst.

Den er basert på 7000 forskningsrapporter fra 1960-tallet fram til i dag, ifølge Expressen.

For å minske risikoen anbefaler ekspertene at man ikke spiser mer enn 500 gram kjøtt fra gris og lam, og avstå helt fra posteier og pølser.

Men det påpekes også at rødt kjøtt kan være en god kilde til viktige næringskilder, spesielt for gravide kvinner.

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere