RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt og rosa til grillen

(Pernod Ricard)
Sist oppdatert:
Grillsesongen er her for fullt - her får du fem gode grillvintips.

(SIDE2): Grillmat er gjerne smaksrikt med brente skorper, gode marinader og tungt kjøtt - vin som komplementerer krever derfor god sødme og litt robust smak. Rik, saftig, fruktig og frisk vin passer perfekt til maten vi elsker å grille om det er kjøtt, fisk eller kylling.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Godt til grillen
En av Norges aller mest populære viner kommer fra Australia , Jacob´s Creek - ypperlig til grillmaten, men ikke tenk at det alltid skal være rødvin som gjelder nå på sommeren.

Rosévin kan være et strålende alternativ, det samme gjelder for en smakfull Chardonnay.

Jacob´s Creek Three Vines BIB, Australia
(# 52406, kr 365). Poeng 86

I sommer lanseres nyheten Three Vines som trelitersboks, Norge er det første landet i verden som får den. Vinen passer ypperlig til grillmat - med sin krydrede og fruktige smak, pluss at prisen er overkommelig for en treliter.

Rødvinen er som navnet antyder en blanding av tre ulike druetyper; shiraz, grenache og tempranillo. Rubinrød i fargen, og med en god aroma av mørke bær og krydder. En lettdrikkelig og saftig vin med fin fylde som passer supert til variert grillmat.

Bag-in-box-vinen finnes på bestilling fram til juli - da finner vinene veien til polhyllene.

Ioppa Nebbiolo Rusin 2009, Italia
(# 58377, kr 131). Poeng 86

En nydelig rosé perfekt til grillmaten! Dyp rosafarge med aroma av søte bær og litt floral. God fylde og sødme, fruktig og saftig på smak. Tørr og god - derfor et godt alternativ til smaksrik grillmat av for eksempel svin eller kylling.

Les mer her:Rosé, rosé, rosé!

Finnes i basisutvalget på polet.

À la Petite Ferme BIB 2007, Frankrike
(# 80041, kr 340) Poeng: 85

En riktig god matvin på boks, lettdrikkelig og fin rødvin nå på sommerstid. Rødfiolett på farge. Fruktig aroma av røde bær, smaksrik, saftig og fruktig på smak, men samtidig tørr med gode tanniner.

Passende til kjøttretter av storfe og lam.

Finnes i basisutvalget på polet.

Scavino Barbera d'alba 2008, Italia
(# 15042, 200) BU Poeng: 86

Dette er vinen til grillkvelden du har planlagt. Ikke bare fordi vinen er dyr og må bestilles, men også fordi den er svært smaksrik og dyp med en mengde nivåer å oppdage. Derfor bør du også gjøre deg litt ekstra flid med maten. Skal du grille lam (og det skal du!) kan denne vinen langt på vei være det ideelle valget.

Scavino Barbera d'alba 2008 er saftig og fruktig med god fylde. Dyp fiolettrød på farge med hint av urter og fat.

Finnes i basisutvalget på polet.

Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2008, Portugal
(# 30453, kr 175). Poeng: 91

2007-årgangen er knallgod, polets nåværende 2008-utgave er vel så behagelig for nese og gane. Smaken er frisk og intens og med lang ettersmak. Fra glasset kan du snuse i deg herlige dufter av sitrus, grunne epler, urter og mineraler. Soalheiro Alvarinho Vinho Verde kan nytes alene, men passer også utmerket til fisk og skalldyr, lyst kjøtt, milde oster og krydret grillmat.

Denne alvarinhoen er både frisk og med nok sødme til å matche krydderet fra grillmaten. Du kan også forsøke deg på en Riesling dersom du virkelig skal krydre...

Finnes i basisutvalget på polet.

Hvordan blir helgeværet? Sjekk det her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere