RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt vil bekjempe fattigdommen fra tinget

Oslo (NTB): Rødt går til valg på mindre forskjeller og fattigdom i Norge. - Ingen på Stortinget tar de fattige på alvor, mener partileder Bjørnar Moxnes.

Sagene folkebad har stått tomt i 13 år. Der det skulle vært basseng, sitter Bjørnar Moxnes, som øyner muligheten for å bli Rødts første stortingsrepresentant til høsten.

- Ingen av dem som sitter på tinget i dag, vet hvordan det er å være fattig i Norge. Det er mange som ikke er med på velferdsfesten, og det er ingen på Stortinget som gjør noe kraftfullt mot fattigdommen, mener han.

Derfor vil han gi 10 milliarder kroner i strakstiltak til kommunene. Disse skal øremerkes sosiale tiltak, blant annet til å fylle basseng og gi de fattigste SFO-plass.

- Det hjelper ikke gi kommunene mer penger så lenge de også får flere plikter. Regnestykket deres går ikke opp, og det går ut over dem som trenger det mest, sier Seher Aydar, leder for Rød Ungdom og andrekandidat for Rødt i Oslo.

I tillegg til mer penger til kommunene ønsker Rødt også å ta kampen mot sosial dumping, og partiet mener at eneste måte å gjøre det er å gå ut av EØS. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere