RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt vil ta med folk på riking-safari i Oslo

Oslo (NTB): Rødt varsler at de vil tilby bussturer i villastrøkene på Oslos vestkant for å vise fram overfloden de superrike lever i og klasseforskjellene i Norge.

- Noe av det mest tabubelagte i Norge er å påpeke at det finnes klasser. Vi vil bryte med disse tabuene, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Aftenposten.

Planen er å ta med seg de som vil være med i buss forbi husene til blant annet investor Jan Haudemann-Andersen og flere andre som har tjent seg rike på utleieboliger.

- Vi ønsker å rette oppmerksomhet mot det faktum at forskjellene ikke har vært så store mellom de aller rikeste og resten av oss på 80 år, sier Moxnes.

- Vi har fått en elite i Norge bestående av de superrike, og de lever liv som er fullstendig fjernt fra det folk flest lever. Penger er makt og jo større økonomiske forskjeller det er, jo mer makt er konsentrert i få hender, mener Rødt-lederen.

Investor Jan Haudemann-Andersen, som ifølge Kapital hadde en formue på 1,3 milliarder kroner i 2012, synes det er greit om Rødt ønsker å busse nysgjerrige for å se på hans bolig på Slemdal på Oslos beste vestkant. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere