*Nettavisen* Nyheter.

Reagerer på «annonse» i lokalavis: - Vi tar sterk avstand fra det som er skrevet

 

REAGERER: Leder i Aurskog Jeger- og fiskerforening, André Grøtli, synes ingenting om spøken som Romerikes Blad hadde på sine humorsider på lørdag. Foto: Faksimile/privat

Folk sperret opp øynene da de så «annonsen» fra «Aurskog Jeger- og fiskerforening» i lokalavisen.

15.09.19 23:57

Et bilde av en «annonse» som sto på trykk på Romerikes Blads humorside har spredd seg på Facebook. Annonseteksten er undertegnet Aurskog jeger- og fiskerforening og lyder som følger:

«Hunder søkes»

«Vi søker alvorlig syke hunder, helst med blødende diaré, for å sette ut i ulveskogen.»

Klikk på bildet for å forstørre.  

SPREDT: Denne annonsen, som egentlig var i Romerikes Blad humorside, har blitt spredt ut av kontekst på sosiale medier. Foto: Faksimile

Dette har skapt reaksjoner, men det er ikke Aurskog jeger- og fiskerforening som står bak. Annonsen var nemlig på trykk på Romerikes Blads humorsider på lørdag.

- Dette er jo noe de har gjort uten å snakke med oss, sier André Grøtli, leder i Aurskog jeger og fiskerforening.

- Isolert sett ser det jo veldig stygt ut.

Derfor så Grøtli seg nødt til å gå ut med en uttalelse på Facebook, hvor han forteller at foreningen tar sterk avstand fra ordene i annonsen.

- Aurskog JFF tar sterk avstand fra det som er skrevet. Vi er en forening for friluftsfolk med og uten hund, og ville aldri funnet på å skrevet noe slikt, er noe av det Grønli skrev på Facebook.

Sinte meldinger

Bildet har spredd seg, men uten den opprinnelige konteksten, og det har ført til sinte meldinger.

- Det er mange som har tatt kontakt og spurt om hva i all verden det er vi driver med, og om vi kan stå bak noe sånt. Jeg får jo forklart dem at dette er en humorside, men problemet er jo alle de som ikke tar kontakt og som ikke skjønner at det er humorsiden til Romerikes Blad, sier Grøtli.

- Vi har fått en del tyn for det.

Grøtli synes lite om å lage humor av hundesykdommen som i disse dager har rammet hunder over nesten hele landet, og tatt livet av 26.

- Jeg synes egentlig ikke noe særlig om det. Vi er en forening for turfolk. Jeg har hund selv og synes ikke noe om å tulle med dette. Så har de blanda inn oss - blanda litt ulv oppi det og fått en fin smørje. Vi skal tåle å bli spøkt med vi og, men her har de kanskje dratt det litt langt.

- Trodd den var ekte

Ansvarlig redaktør i Romerikes Blad, Magne Storedal, synes det er leit å høre at foreningen har fått negative meldinger.

- Denne fiktive annonsen stod på vår faste humorside Vorspiel. Når den løftes ut av denne siden og deles på sosiale medier, har noen misforstått og trodd den var ekte.

Hva var tanken bak dette?

- Det er humor, og det skal være litt på kanten. Humor må ha takhøyde, sier han videre.

Storedal kjente godt til spøken før den ble publisert, og erkjenner i ettertid at de kunne ha tenkt annerledes.

- Lett i ettertid å se at vi burde operert med en fiktiv organisasjon som avsender. Da ville alle skjønt at dette var morbid humor. Jeg beklager ulempen dette har medført for Aurskog Jeger- og Fiskeforening, forteller redaktøren i Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag