RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på at Ap åpner for oljeleting utenfor Lofoten

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Per Christensen og Dag Kjørholt): Reaksjonene kom raskt og unisont sent onsdag kveld etter at det ble kjent at Arbeiderpartiet går inn for oljeting utenfor Lofoten.

Et stort flertall i partiets programkomité vil åpne havområdene utenfor Lofoten for oljeleting i løpet av de neste fire årene.

Arbeiderpartiet inngikk i 2011 et kompromiss med Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet om ikke å åpne havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i denne stortingsperioden. Dette ble framstilt som en seier for verneinteressene, særlig av SV.

Nå går programkomiteen inn for å konsekvensutrede disse områdene i neste fireårsperiode. Kun AUF-leder Eskil Pedersen tok dissens, ifølge NRK.

- Det er dristig av Arbeiderpartiet å gå til krig mot fiskerne i det mest sårbare og omstridte området utenfor Lofoten. Når programkomiteen nå går inn for petroleumsaktivitet, bekrefter de mistanken om at regjeringen synes å ha avklart det oljeministeren har flagget den siste tiden, sier Kristelig Folkepartis energi- og miljøpolitiske talsmann Kjell Ingolf Ropstad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere