Sp-statsråden har levert gullarmbåndet hun fikk i gave fra Fiskerstrand Verft tilbake, men kritikken mot henne har ikke stilnet helt.

Siviløkonom og redaktør i Skattebetaleren, Stig Flesland, reagerer ifølge VG på at Kleppa slipper straffeskatt.

- Jeg har en mistanke om en viss statsrådeffekt her. Med mindre Skatt Vest har fått tilgang på helt nye opplysninger i denne saken, må jeg si avgjørelsen er meget, meget merkelig, sier Flesland til avisa.

Det var VG som i fjor høst avslørte at statsrådene Jonas Gahr Støre og Anne-Grete Strøm Erichsen hadde mottatt dyre gaver i egenskap av å være statsråder og tatt med gavene hjem. Senere ble det klart at også Liv Signe Navarsete og Magnhild Meltveit Kleppa hadde mottatt gaver.

Etter pålegg fra statsminister Jens Stoltenberg ble gavene levert tilbake. Kleppa, som ikke hadde sagt fra til skattemyndighetene om gaven, får nå 15.250 kroner - verdien av armbåndet - lagt til inntekten for 2007. Men hun slipper altså straffeskatt.

Skatteprofessor Terje Hansen ved Norges Handelshøyskole sier til VG at det vil være urimelig å ilegge henne straffeskatt siden hun har levert gaven tilbake.