*Nettavisen* Nyheter.

Reagerer på AUF-verving: - Jeg er sjokkert, men ikke overrasket

REAGERER PÅ AUF-VERVING: Alexander Leirstein, politisk nestformann i FpU Østfold, reagerer sterkt på at AUF lokket 12-åring inn i partiet med løfter om gratis mat og senere skolestart. Foto: Privat

Jente (12) vervet av AUF med løfter om gratis mat og ekstra søvn. Nå reagerer FpU-politiker.

02.01.15 20:26

Den 12 år gamle jenta ble ifølge moren kontaktet av et AUF-medlem på kjøpesenteret Torvbyen i Fredrikstad like før jul, skriver NRK. Der fikk hun spørsmål om hun hadde lyst til å sove lenger om morgenen ved å få seinere skolestart, og om hun ville ha gratis mat på skolen. Hun fikk også beskjed om at det bare koster 10 kroner å bli AUF-medlem, men at hun måtte underskrive der og da.

Hennes 14-årige kusine skal også ha blitt forsøkt vervet med samme argumenter. Problemet er imidlertid at man må være 15 år før man uten foreldres samtykke kan melde seg inn i foreninger.

- Jeg har stor sans for ungdom som engasjerer seg politisk, men ikke på det grunnlaget her, sier jentas mor til NRK.

Les mer: Foreldre reagerer på AUFs vervemetoder

AUF i Østfold har fått mye kritikk i sosiale medier for måten de gikk fram på for å verve den unge jenta. Nå reagerer også Fremskrittspartiets Ungdom (FpU).

- Jeg er sjokkert, men likvel ikke overrasket. Argumentene de har brukt er forkastelige, og det er synd at de er så useriøse, sier politisk nestformann i FpU Østfold, Alexander Leirstein, til Nettavisen.

Han mener AUF ødelegger for de andre ungdomspartiene ved å bruke slike metoder. FpU-politikeren mener AUF bør gå gjennom rutinene sine og lære seg hva som er lov og ikke.

- Vi sender aldri noen ut før vi er sikre på at de er vet hva som er lov og ikke. Oppgaven vår er å engasjere ungdom inn i politikken, men da skal man ikke lokke dem inn med for eksempel en gratis kinobillett, sier Leirstein.

AUF har beklaget at de lokket den tolv år gamle jenta med løfter om gratis skolemat og ekstra søvn da de vervet henne.

AUF har tatt kontakt med jentas familie og skrevet at de skal sørge for at noe slikt ikke skjer igjen, mens fylkeslagsleder Herman Høgby Robertsen sier det samme til NRK.

Men FpU-politiker Alexander Leirstein er ikke imponert.

- Det jeg reagerer mest på er at dette ikke er første gang. Hvert år hører vi om dette. De sier de skal skjerpe seg, men det skjer ikke. Om de ikke skjerper seg, bør de miste statsstøtten, mener Leirstein.


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag