*Nettavisen* Nyheter.

Reagerer på ebola-håndteringen til SAS

REAGERER: Preben Aavitsland, smittevernekspert i Epidemi, mener det er idioti å holde alle passasjerene innesperret i flyet når det er mistanke om ebola-smitte. Foto: Morten Holm / Scanpix Foto: Morten Holm

- Pasienten bør hentes ut straks, for å unngå at andre passasjerer smittes, mener smittevernekspert Preben Aavitsland.

22.11.14 15:31

Lørdag ble et SAS-fly isolert i København etter at besetningen fattet mistanke om at en kvinnelig passasjer var smittet av Ebola. Ingen fikk forlate flyet før mistanken var avkreftet.

LES OGSÅ: SAS-fly isolert i København etter ebola-mistanke

Håndteringen får smittevernekspert i Epidemi, og tidligere statsepidemiolog og beredskapsdirektør i Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland til å reagere.

- Dersom man virkelig har mistanke, bør pasienten hentes ut straks slik at de andre passasjerene ikke lenger kan utsettes for smitter. Å la alle vente i flyet skaper unødvendig drama og frykt, og i verste fall økt smittefare, skriver Aavitsland i en SMS til Nettavisen.

Han uttaler denne rutinen med å la alle vente i flyet desverre er noe som gjøres på mange flyplasser.

SAS ønsker ikke å kommentere uttalene til Aavitsland.

- Jeg vil ikke kommentere hans holdninger. Vii følger den beretskap som København lufthavn har satt opp i samarbeid med myndighetene og SAS, sier Trine Kromann-Mikkelsen, pressekontakt i SAS Danmark til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag