RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på Faremos «skremselspropaganda»

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Fungerende justisminister benyttet anledningen til å slå et slag for datalagringsdirektivet da PST holdt pressekonferanse.

Venstres nestleder Ola Elvestuen var til stede da PST-sjef Janne Kristiansen presenterte den årlige trusselvurderingen på en pressekonferanse mandag. Med på pressekonferansen var også forsvarsminister og fungerende justisminister Grete Faremo (Ap).

Les også: Her er PSTs nye trusselvurdering

Hun benyttet anledningen til å slå et slag for datalagringsdirektivet (DLD), det omstridte EU-direktivet som Stortinget snart må ta stilling til.

Venstres nestleder Ola Elvestuen var til stede under pressekonferansen og sier til Nettavisen at han reagerer på at Faremo dro fram datalagringsdirektivet da hun fikk ordet på pressekonferansen.

- Det er ingenting i endringer i trusselbildet som forsvarer Faremos skremselspropaganda, og det er ingenting som forsvarer at vi skal åpne for massiv og ukritisk lagring av trafikkdata for alle i Norge slik Datalagringsdirektivet åpner for, sier Elvestuen ifølge en pressemelding.

- Kan ikke åpne for masseovervåkning
- Tvert imot viste trusselbilde at dette handler om enkeltpersoner og mindre grupperinger. Da kan vi ikke åpne for masseovervåkning av borgerne og massiv og ukritisk lagring av data, sier han.

Han viser til at PST allerede har fått utvidede metoder.

- Politiet trenger flere ressurser for å bekjempe alvorlig kriminalitet. Norges borgere trenger bedre personvern. Venstre har foreslått å gjøre begge deler uten å innføre Datalagringsdirektivet, sier Elvestuen og viser til at Venstre nettopp har levert inn et forslag om alternativ til DLD.

Til Nettavisen sier Elvestuen at slaget om datalagringsdirektivet står nå og vil bli avgjort i løpet av få uker. Høyres gruppe er splittet i saken, og det er avgjørende for Ap å få med seg Høyre i saken. De kan nemlig ikke hente støtte hos regjeringspartnerne SV og Sp i denne saken.

Elvestuen sier han frykter at Høyre vil gå for å innlemme datalagringsdirektivet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere