RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på gullpakker i Ocean Rig

Sist oppdatert:
Investor Ole T.Bjørnevik i Taubåtkompaniet reagerer kraftig på de gullkantede opsjonspakkene til arbeidene styreformann Geir Aune i Ocean Rig. Oslo Børs vil også se på opsjonspakkene
iMarkedet skrev i går at etter det kraftige løftet i Ocean Rig-kursen skal Aune nå ha tjent 10 millioner kroner på papiret.

Aune skal ha betalt 25 øre for Ocean Rig-opsjonene, eller 400.000 kroner. Første pakke med opsjoner hadde innløsningskurs på 10, den andre på 12, den tredje på 14 og den siste på 18.

Etter kursløftet i Ocean Rig-aksjen til 19,40 kroner, er det gevinst på alle opsjonenspakkene.

Nå reagerer investorene i Ocean Rig.

– Jeg reagerer kraftig på de tallene som vi nå får referert som latente gevinster på opsjonspakken til styret og ledelsen i Ocean Rig, sier eier og daglig leder av Taubåtkompaniet i Trondheim, Ole T.Bjørnevik, til Dagens Næringsliv.

Han sier videre:

– Eierne har tapt enorme beløp på sine investeringer i selskapet. Da hører det ikke noe sted hjemme at enkeltpersoner i styret og ledelsen skal kunne hente ut store gevinster bare fordi riggmarkedet viser tegn til bedring, sier han, og får støtte av en annen aksjonær, Per Ove Nerland.

Nerland sier at Ocean Rig er blant taperne på Oslo Børs de siste tre årene til tross for kursoppgangen i det siste.

Oslo Børs reagerer også

Oslo Børs reagerer også på opsjonspakkene som er gitt til Aune.

Nå har Børsen oversendt pakkene for granskning hos Kredittilsynet.

- Det er åpenbare mangler i informasjonen de har gitt om opsjonsavtalene, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere