Siden helgen har den store snakkisen på sosiale medier omhandlet et bilde influenseren Sophie Steen Isachsen la ut på sin Instagram.

På bildet var det en synlig liten gjennomsiktig pose med hvitt pulver i, og spekulasjonene har vært mange. Bildet ble raskt slettet, men florer som bare det på sosiale medier og i landets aviser.

Onsdag kveld var bildet tematikken under TV 2-programmet.

– Mitt prinsipielle poeng er at NRK har brukt av sine seks milliarder kroner til å gå ut å konkurrere på det ytterste av det kommersielle innhold. Arbeidsdelinga mellom de kommersielle og NRK, er at NRK skal tilby det andre aktører nedprioriterer, sier Nettavisen politiske redaktør, Erik Stephansen under sendingen.

Les også

Livet blir cirka en milliard ganger morsommere om bare NRK gir faen i Sophie Elise

– Parodisk og latterlig

Mikkel Ihle Tande, debattredaktør i Subjekt, trekker frem Sophie Elises historikk og er klinkende klar på at det er lovt å gjøre feil.

– Jeg syns ikke kritikken er berettiget, det er et tegn på dobbeltmoral. At en kjendis skal ha brukt narkotika, det vet vi jo at de gjør, sier Tande.

TV 2 og mange andre har valgt å anonymisere den andre kvinne på bildet, mens Nettavisen identifiserer Nora Haukland.

– Jeg syns nesten det blir litt parodisk og latterlig, når alle sammen vet hvem dette er og vi vet hennes koblinger til kongehuset. At hun ikke identifiseres syns vi faktisk er helt feil, sier Stephansen.

Nettavisen identifiserer henne altså, men legger til grunn at hun ikke har gjort noe ulovlig og kan ha helt rent mel i posen, skriver Stephansen i sin kommentaren.

Les kommentaren: Livet blir cirka en milliard ganger morsommere om bare NRK gir faen i Sophie Elise

–For bare å fortelle leserne det faktum at det er influencer Nora Haukland som er avbildet på det aktuelle bildet, kan umulig være brudd på pressens etiske regler. At dette faktum i seg selv har offentlig interesse er åpenbart, siden Haukland selv har vært med på å offentliggjøre sitt forhold til Marius Borg – sønn til kronprinsesse Mette-Marit.

– Berømmer NRK

Før de to redaktørene kom til orde, var Isaac Elstad Røssnes, leder i Press, og kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen, i studio.

– Det er med på å normalisere dop, uavhengig av hva som er det faktiske innholdet i posen. Det er problematisk at en person som henne publiserer et slikt bilde. Hun bør stå til ansvar for denne hendelsen, det er viktig at vi lar dette feies under teppet, sier Elstad Røssnes.

NRK og Isachsen, har hittil fått 1.645 klager, opplyste sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til NTB onsdag. Likevel har NRK uttalt at det ikke vil få følger for influenseren, som har en podkast for NRK.

– Jeg berømmer dem for det, for jeg syns det en slags ukultur på gang at man lar oss i altfor stor grad styres av følelser i sosiale medier, Nygård-Hansen.

Samtidig gikk han til motangrep og påpekte at Isachsen aldri holdt i posen selv og mener en kanselleringskulturen ikke er noe mane er tjent med.

– Jeg risikerer jo å bli kansellert selv, for å gå imot de som mener hun bør kanselleres. Det er et problem når stadig flere velger å ikke delta i sosiale medier, sier Nygård-Hansen.