RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på Høyres intercity-mål

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Venstre og Arbeiderpartiet mener Høyres mål om å være ferdig med dobbeltspor mellom de store byene på Østlandet innen 2030 er lite ambisiøst. Høyre avviser at det er snakk om en utsettelse.

I sommer gikk Høyre, KrF og Venstre ut og sa at full InterCity (IC)-utbygging med dobbeltsporet jernbane mellom Oslo og Halden, Lillehammer og Skien må være ferdig i 2025. Enigheten ble framført under klimaforhandlingene på Stortinget. Nå bekrefter statsministerkandidat Erna Solberg (H) at det ikke er partiets ambisjon, skriver Aftenposten.

I et intervju med P4 sa Høyre-leder Erna Solberg dette om å ha dobbeltsporet ferdig på hele InterCity-nettet innen 2025:

- Vi ønsket jo i forbindelse med klimaforliket å få det til innen 2025. Jeg tror det er litt ambisiøst. Men vi har en felles enighet om at det skal skje så raskt som mulig. Forhåpentlig er vi i havn før 2030.

Solberg sier til Aftenposten at det dette Høyre har ment hele tiden.

- Vi mente at 2025 var veldig ambisiøst. I 2006 ønsket vi å realisere utbyggingen innen 2020. Det er nå syv år siden. Ettersom det er gjort så lite i løpet av den tiden, så blir det vanskelig. Jeg er opptatt av at vi ikke skal love noe vi ikke kan oppfylle, sier Solberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere