*Nettavisen* Nyheter.

Reagerer på kvoteoppkjøp

Tidligere sykkelproff Jostein Wilmann reagerer sterkt på avtalen om oppkjøp av kilenotkvoter i Trondheimsfjorden.

51-åringen er gårdbruker – med tilhørende rett til kilenotfiske i sjøen. Rundt 70 prosent av notfiskerne i Trondheimsfjorden har takket ja til tilbudet om å la være å bruke nøtene. I kompensasjon får de 70 kroner kiloet på bakgrunn av innrapportert fisk fra årene 1999-2003.

Wilmann mener avtalen er veldig dårlig sett fra noteiernes side. Spesielt for de som selv driver med videreforedling av fisken

Makkverk
- Et makkverk fremforhandlet av amatører. Hvorfor skal jeg la meg avspise med 70 kroner kiloet når jeg får det dobbelte gjennom å selge det selv? Salg av foredlete produkter øker – det må jeg ta høyde for. Jeg vil ikke være sponsor for elveeierne, sier Wilmann til Byavisa.

Den tidligere sykkelproffen er ikke sikker på at det kommer mer laks på elvene, med denne avtalen.

Problem
- At laksen ikke får gytt i elva – det er problemet! Smålaksen kan også enkelte sesonger velge å beite i sjøen i stedenfor å vandre opp i elvene. Skulle den i midlertid bestemme seg for å vandre opp i elvene, kan det likevel gå fort. Vi har fått høre om laks som var merket på Færøyene to dager før den ble fanget i Trondheimsfjorden, understreker han overfor avisen.

Dermed står to tidligere sportsprofiler sterkt mot hverandre i denne saken. Tidligere fotballproff, Vegard Heggem – som er elveeier - har engasjert seg som en sterk tilhenger av kvoteoppkjøp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.