RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på rigg-pris

Sist oppdatert:
Riggselskapet Awilco mener Petrojack fikk for lite penger for to rigger som selskapet solgte. Selv har de budt 10 millioner dollar mindre per rigg tidligere i år.
Det børsnoterte riggselskapet Awilco Offshore er storeier i Berge Gerdt Larsen-kontrollerte Petrojack, som har fire rigger i porteføljen. Awilco har tidligere forsøkt å kjøpe opp Petrojack sammen med Sinvest, men ikke lykkes. De har også forsøkt å kjøpe rigger fra selskapet, men ikke kommet i havn.

Men Petrojack meldte mandag at de hadde solgt to av sine Jack-up rigger til 210 millioner dollar per stykk. Dette er 10 millioner dollar mer per rigg enn det Awilco og Sinvest tidligere i år var interessert i å betale.

Allikevel synes Awilcos styreformann, Sigurd E. Thorvildsen, at Petrojack ikke fikk nok for sine to rigger. Til Dagens Næringsliv uttaler Thorvildsen at prisen er for lav.

- Hvis du ser hva Bjarne Skeie fikk for sin andel av Sinvest, priser det selskapets rigger til mellom 245 og 260 millioner dollar per stykk, avhengig av hvordan du regner. Derfor synes vi prisen Petrojack oppnår på 210 millioner dollar er litt lav, sier Thorvildsen til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere