Tirsdag meldte NRK at Dyreparken i Kristiandand innfører røykeforbud på de fleste arealene i parken. Denne sommeren vil det kun være tillatt å røyke på noen få avgrensede soner i parken.

Parkens direktør Per Arnstein Aamot tror ikke at forbudet kommer til å skade besøkstallene nevneverdig.

– Slik samfunnet har beveget seg gjennom mange år, tror jeg dette er helt akseptert. Og de fleste røykere er vant til at de må utvise skånsomhet overfor omgivelsene sine, sier han til NRK.

Dyreparken følger i fotsporene til andre store familieparker som Tusenfryd og Legoland, som også har gått til dette skrittet, blant annet for å gjøre parkene mer barnevennlige.

Kreftforeningen og andre antirøyk-organisasjoner klapper naturligvis i hendene for dyreparkens proaktive innsats mot røykingen. I kommentarfeltet til NRK Sørlandets Facebooksider er det tydelig at mange lesere er enige, men det var også mange som hadde innsigelser. Som vanlig førte et nytt røykeforbud til sterk debatt.

33 personer har for eksempel likt denne kommentaren:

- Røykerene får vel en egen innhegning , så besøkende kan studere en utdøende rase, skriver en leser syrlig.

- Da blir det ikke flere turer til Dyreparken på meg, skriver en annen.

Men som sagt, de fleste ønsker røykeforbudet velkommen.

- Supert!!!!!!! Virkelig helt fantastisk! Er ikke noe særlig for oss som ikke røyker og barna og få den røykosen i ansiktet! Jeg syns det var på tide og syns at alle sånne type parker bør være røykfri, skriver en fornøyd leser.

Hva synes du? Bør røykende dyrepark-gjester henvises til egne soner i dyreparken? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les også: