NEW YORK (Nettavisen): - Jeg tror ikke en eneste republikaner er overrasket over det som ble sagt.

- Trump hadde ikke sluppet ut

Det har skapt stor debatt internt i Det republikanske partiet etter at guvernøren i New Hampshire, Chris Sununu, nylig snakket nedsettende om Donald Trump under en middag i Gridiron Club.

Les også: Donald Trump-sjokk i oppsiktsvekkende ny måling

Under middagen kalte Sununu tidligere president Trump blant annet for «fucking crazy».

- Pressen spør meg ofte om jeg tror Donald Trump er gal. Og da pleier jeg svare på denne måten: - Jeg tror ikke han er så gal at man trenger å plassere ham på en mentalinstitusjon. Men jeg tror at om han var der, så hadde han ikke sluppet ut! sa Sununu, ifølge Politico.

Les også: Galskapen er tilbake: - De tar ei dame med ned på hotellrommet og kommer opp i baren for mer etterpå

- Ler bak ryggen til Trump

Nå melder Insider at flere Republikanere i Kongressen ler bak ryggen til Trump, fordi de mener han er som et barn.

- Jeg kjenner ikke til en eneste republikaner som var overrasket over det Sununu sa. Han sa det de tenker, sier Frank Luntz, som er politisk kommunikasjonsrådgiver og republikansk meningsmåler, til The Daily Beast.

Ifølge Luntz er republikanerne i Kongressen mer enn klare for å gjøre narr av Trump privat, men de vegrer seg for å gjøre det åpenlyst.

- De ønsker ikke å si det offentlig, men bak ryggen hans så mener de at han er et barn. De ler av ham. Og det er det som gjør uttalelsene til Sununu spesielle, sier Luntz til The Daily Beast.

- Trump er ikke den samme mannen

Selv om Trump nylig skrev på sin hjemmeside at han hadde støtte fra 96 prosent av republikanerne, uten å vise til noen kilde, hevder Luntz at Trump på langt nær har så bred støtte i partiet som han hadde tidligere.

- Trump er ikke den samme mannen som han var for ett år siden.

- Mange av republikanerne er lei av å gå bakover og dvele ved valget i 2020. Alle andre har kommet seg videre, og i Washington så mener alle at han har tapt valget, sier Luntz.

Trump bruker ukentlig flere av sine oppdateringer på hjemmesiden til angripe både demokrater og republikanere og andre myndighetspersoner for at han ble frastjålet valget.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

- Republikanerne ønsker å komme seg videre

Ifølge Insider er Luntz derimot ikke den eneste som mener at Trumps grep om republikanerne nå er i ferd med å bli svekket. Den republikanske kampanjestrategen Susan Del Percio mener også at folkemøtene til Trump stadig blir mindre og mindre.

Les også: Trump filleristes for sin genierklæring av Putin

- Donald Trump? Ja, han kan lokke frem disse menneskene, men folkemengdene blir mindre og mindre, og folk kjøper det ikke lenger, mest fordi republikanerne ønsker å komme seg videre. De ønsker ikke å snakke om den store løgnen, uttalte Del Percio til MSNBC denne uken.

Med «Den store løgnen» vises det til Trumps udokumenterte påstand om at valget ble stjålet fra ham.

- Menneskene i dette landet ønsker ikke å høre om det mer, sier Del Percio.

Les også: Donald Trump: - Hun sjokkerte

Til tross for motstanden blant partifeller, står Trump innbitt på for å kjempe videre mot valgnederlaget.

Nylig trakk han også sin støtte til sin tidligere allierte, den republikanske representanten Mo Brooks i Alabama, etter at Brooks nylig ba republikanerne om å bevege seg videre fra valgresultatene i 2020.