RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer sterkt, men går ikke videre med VG-forside

Sist oppdatert:
VGs overtramp med Mette-Marit på onsdagens forside blir ikke dratt inn for PFU av Per Edgar Kokkvold.

"Flertall i meningsmåling: kontakt pappa Mette-Marit" var VGs bursdagshilsen til Mette-Marit, dagen etter kronprinsessens 30-årsdag.

Det fikk ansvarlig redaktør i Dagbladet.no, Esten O. Sæther, til å reagere kraftig. Han skrev en indignert kommentar på nettet i går, og saken ble plukket opp av medier som P4, Kampanje og Propaganda.

Også Norsk Presseforbunds generalsekretær, Per Edgar Kokkvold, reagerte kraftig på VGs bruk av denne meningsmålingen. Han mener vinklingen er både grunnløs, utidig og smakløs. VGs politiske redaktør, Olav Versto, har da også innrømmet overfor Kampanje at oppslaget var en feiltagelse og at det vil komme en beklagelse i torsdagsutgaven.

Derfor kommer ikke Kokkvold til å gå videre med denne saken.

- Normalt ville jeg kanskje ha gjort det, men i en sak hvor et medium legger seg så til de grader flat som VG har gjort her, kommer jeg ikke til å gjøre det, sier Kokkvold til Propaganda.

Han mener at noe av hensikten med en slik klage forsvinner når det har skjedd. Det hadde derimot stilt seg annerledes hvis VG hadde stått på sitt.

- Men det er lov å gjøre feil. Det som er positivt i denne saken, er at et konkurrerende medium tar tak i saken og kommer med så kraftig kritikk. Det er slik den differensierte presse virker, sier Kokkvold videre.

- Men er ikke denne saken litt spesiell, i og med at Slottet sjelden slår tilbake mot oppslag i pressen?

- Slottet har noen ganger gitt uttrykk for sine synspunkter i pressesaker og det er helt OK. Det er en del av et nytt og åpnere kongehus, og jeg håper de tar til motmæle også i denne saken. Det er viktig at slike saker settes på dagsorden, utdyper generalsekretæren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere