Kvinnen slipper altså å sone fengselsstraffen hun er idømt for å ha hvitvasket 73.000 kroner. Hun må også tåle inndragning av de 3.000 kronene hun tjente på hvitvaskingen.

Det går fram av en dom i Oslo tingrett.

Kvinnen har tidligere sagt at hun ble lurt trill rundt, og ikke trodde hun gjorde noe ulovlig.

Kvinnens forsvarer, Unni Fries, uttaler at realitydeltakeren har mottatt dommen.

- Hun vil nå gjennomgå denne og vurdere hvordan hun ønsker å forholde seg til den, sier Fries til Nettavisen.

Les: Kvinnelig reality-profil (26) tiltalt for hvitvasking

I tingretten forklarte hun at en mann som hun hadde et forhold til, spurte om han kunne bruke kontoen hennes til å overføre noen penger for å kjøpe klokker. Hun sa ja og ga bankkortet sitt til mannen. Hun sjekket etterpå mobilbanken og så at det var kommet inn 73 000 kroner på kontoen. De kjørte deretter til Gardermoen for å ta ut pengene. 3000 kroner ble stående på kontoen. I følge kvinnen, var ikke dette betaling for hvitvasking, men for husleie og mat.

I retten fortalte kvinnen at denne mannen hele tiden hadde penger til alkohol og fest, og at han hadde dyre klær og gjenstander, men at han ikke hadde noen jobb eller stønad å leve av. Til politiet har reality-profilen fortalt at hun før hvitvaskingen skjedde, visste at mannen og to av hans venner hadde drevet med svindel og ulovligheter, samt at de drev med narkotika.

Mens hun kjente mannen, hadde han sittet varetektsfengslet i nesten tre måneder. Han ble løslatt under to måneder før den aktuelle kvelden.

Retten mener derfor at hun må ha ansett det for å være mer enn 50 prosent sannsynlig at pengene kom fra en eller flere straffbare handlinger, og at hun ved å stille sin konto til disposisjon og senere ta ut penger, medvirket til å sikre utbyttet av en straffbar handling.

I retten sa kvinnens forsvarer, Unni Fries, at 26-åringen ikke har noen utdannelse, at hun er ung, at hun stolte på mannen, og at det dreide seg om en enkelt overføring.

- Retten ser ikke bort fra at (26-åringen) ikke forsto at hun begikk noe ulovlig da hun først sa til (mannen) at han kunne overføre penger til hennes konto. Retten viser til at (26-åringen) forklarte at hun ble overasket over beløpet da hun sjekket mobilbanken. Forsett foreligger imidlertid selv om lovbryteren ikke er kjent med at handlingen er ulovlig, skriver Oslo tingrett i dommen.