Gå til sidens hovedinnhold

Realitydeltaker dømt til fengsel for voldtekt

I tillegg må han betale oppreisningserstatning på 150.000 kroner til den fornærmede kvinnen.

Dommen ble klar onsdag, og mannen er dømt til fengsel i tre år og 10 måneder.

Voldtekten skal ha skjedd 27. mai i fjor, klokken 02.30 i en by på Vestlandet. I retten erkjente realitydeltakeren i 20-årene ikke straffskyld.

Ifølge dommen skal voldtekten ha skjedd i en toalettbås på dametoalettet på et utested. Mannen har flere ganger vært deltaker av en populær realityserie.

Mannens forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, svarer kort i en SMS at dommen vil bli anket.

- Du vet hvem jeg er

Ifølge dommen skal den nå dømte mannen ha kjent til den fornærmede kvinnen, men de var ikke omgangsvenner.

I dommen heter det:

«Fornærmede har i retten forklart at hun kjøpte seg ett glass vin da hun kom til XX (utestedet, red. anm.). (...). Hun så tiltalte stå sammen med en kamerat ved baren. På vei ut til uteområdet gikk hun innom toalettet. Hun gikk inne på avlukket til venstre. Da hun snudde seg for å lukke døren til båsen stod tiltalte inne på avlukket.

Han stod litt til venstre for fornærmede og hadde dratt buksen ned på knærne. Døren til avlukket ble lukket. Tiltalte som stod med ryggen til døren sa "hysj" og "du vet hvem jeg er" til fornærmede. Fornærmede ble redd. Hun gikk "i en frys".»

Videre forklarte kvinnen i retten at mannen klarte å få av henne buksen uten at hun er sikker å hvordan det skjedde. I basketaket som fulgte gjorde kvinnen motstand. Men etter mer kamp skal mannen ha forgrepet seg på henne.

I følge dommen skal den nå dømte mannen flere ganger ha bedt kvinnen om å være stille, og sagt at hun burde være glad som hadde sex med ham.

«Tiltalte sa også at hun ikke hadde en sjanse og at han kom til å drepe henne dersom hun fortalte det han gjorde til noen. Tiltalte var ifølge fornærmede veldig høy på seg selv. Han sa også at fornærmede var fin. (...). Fornærmede sa flere ganger "nei" og "vær så snill, ikke gjør det". Fornærmede slo flere ganger med hånden i veggene på toalettavlukket», står det i dommen.

- Frivillig samleie

I dommen går det også frem at andre vitner hørte en kvinne som sa "nei" i toalettbåsen. Etter hvert kom et annet vitne og en ordensvakt til dametoalettet. Ifølge dommen skal realitydeltakeren ha vært i ferd med å ta på seg beltet til buksen da han kom ut.

Ifølge dommen skal kvinnen ha blitt fraktet til sykehus etter at hun var blitt avhørt midt på natten. Her ble det foretatt undersøkelser og sporsikring av fornærmede.

28. mai, klokken 09.45, ble realitydeltakeren pågrepet. I retten forklarte han om at det var frivillig samleie, etter at han og kvinnen hadde utvekslet blikk og flørtet før de gikk inn på dametoalettet.

Etterforskningen avdekket både tekniske og flere biologiske spor. Ifølge dommen har kvinnen slitt psykisk etter voldtekten.

Dommen er sagt under såkalt dissens. Som betyr at de tre dommerne var uenige om skyldspørsmålet. De to meddommerne mente det var tilstrekkelig bevist at realitydeltakeren er skyldig, mens fagdommeren, som er utdannet jurist, ikke var enig i dette.

«Mindretallet er i det vesentlige enig i flertallets bemerkninger til det samlede bevisbildet, men legger i større grad vekt på den usikkerhet som endringene i fornærmedes forklaring medfører. Mindretallet viser til at fornærmede har kommet med andre og til dels motstridende opplysninger til vitnene YY og ZZ i restauranten før politiet kom, i politiavhør, til personalet på overgrepsmottaket på sykehuset, i "Messenger"-melding til vitnet NN og i retten», heter det i dommen.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?