RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rebekah (18): - De tre guttene sto og lo mens de sparket meg

SJOKKERT: Rebekah Louise Helmersen (18) hadde aldri trodd at hun skulle bli utsatt for vold midt inne på et utested. På det innfelte bildet ser du hvordan hun så ut etter episoden. Foto: privat
SJOKKERT: Rebekah Louise Helmersen (18) hadde aldri trodd at hun skulle bli utsatt for vold midt inne på et utested. På det innfelte bildet ser du hvordan hun så ut etter episoden. Foto: privat
Sist oppdatert:
Sa ifra om at det ikke var greit at de tafset på henne.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle havne i en situasjon som dette, sier Rebekah Louise Helmersen (18) fra Mandal til Nettavisen.

Lørdag var hun på byen sammen med en venninne i Stavanger da en guttegjeng på tre skal ha begynt å klå på dem.

- De tafset skikkelig og var ekle. Derfor sa jeg ifra til dem om at det ikke var greit, forteller 18-åringen.

- Lo mens de gjorde det
Kort tid senere - ute på dansegulvet på det samme utestedet - fikk Rebekah en flaske kastet i bakhodet.

- Jeg så at det var en av de tre guttene som gjorde det, og veldig irritert gikk jeg bort for å konfrontere ham skikkelig. Mens venninnen min kjeftet på en annen av guttene. Det var ganske opphetet stemning da vi gikk fra dem og inn på toalettet, forteller hun.

Her kan du lese Rebekahs blogg om hendelsen

Det neste som skjedde er ifølge 18-åringen at guttene dro henne ut fra doen etter kjolen og slang henne i bakken, slik at hun slo hodet i en kant.

SKAMSLÅTT: Slik så 18-åringens kne ut. Foto: privat

- Jeg fikk skikkelig vondt og det gikk helt rundt for meg. Mens jeg lå nede begynte de å sparke meg, alle tre. En i magen, en i bakhodet og en i ryggen. Det eneste jeg klarte å tenke var at jeg måtte beskytte ansiktet, forteller hun.

- Jeg husker at de sto og lo mens de gjorde det, sier 18-åringen videre.

Venninnen skal ha forsøkt å hjelpe, men ble ifølge Helmersen holdt igjen. Hun anslår at det tok rundt to minutter før hun fikk hjelp.

- Da jeg kom meg på beina var jeg helt forfjamset. Jeg tror kanskje det var like før jeg ble bevisstløs. Heldigvis kom det noen jenter med vann og papir til meg.

Da vaktene fikk vite om det som hadde skjedd, ble de tre guttene kastet ut fra utestedet, forteller hun.

- Vaktene kom og ba meg om unnskyldning. Og de nølte ikke med å kaste dem ut da de så hvordan jeg så ut.

I etterkant har hun irritert seg over at de fikk slippe så lett unna.

Les Rebekahs blogginnlegg om hendelsen her!

- Rart hvis ingen så det
Samtidig er hun overrasket over at det tok så lang tid før noen hjalp henne da hun ble angrepet av de tre.

- Det var veldig fullt på utestedet, så jeg synes det er rart hvis ingen så det. 

BLÅMERKER: Hjernerystelse, bristet ribbein og blåmerker over store deler av kroppen skal Rebekah ha fått som følge av episoden. Foto: privat

- Det er merkelig at ingen gjorde noe. Det er kanskje litt provoserende å si dette, men jeg synes det var utrolig feigt. Når en jente ligger nede og blir sparket av tre gutter, så er det feigt å bare se på. Samtidig er det minst like feigt gjort av de tre guttene.

Hun er likevel takknemlig overfor dem som hjalp henne til slutt.

- Jeg aner ikke hvem det var, men jeg er veldig takknemlig.

Dagen etter den uhyggelige opplevelsen gikk Helmersen til legevakten. Der fikk hun påvist hjernerystelse og bristet ribbein.

Mandag gikk hun til politistasjonen i Stavanger og anmeldte saken.

- Det er jo litt vanskelig siden jeg ikke vet hvem disse guttene er, men jeg føler jeg ble godt tatt vare på da jeg var på politistasjonen, sier hun.

- Vet aldri hva som kan skje
18-åringen sliter med skadene hun ble påført.

- De to første dagene var det veldig vondt. Nå varierer det litt, men jeg har mye hodepine, er kvalm og ellers vondt i kroppen på grunn av ribbeina. Alt er vondt. I tillegg har jeg nesten ikke klart å få i meg mat siden det skjedde.

Likevel angrer hun ikke på at hun sto opp for seg selv da hun mente guttene tok seg vel mye til rette.

- Selvfølgelig skulle jeg ønske at dette ikke hadde skjedd, men samtidig mener jeg man skal stå opp for seg selv. Hvis man ikke liker å bli klådd på når man er på byen, så skal man kunne si ifra. Det skal være greit.

Grunnen til at hun går ut med historien er at hun ønsker å advare andre jenter.

- Forhåpentligvis kan noen kanskje lære av dette. Man må tenke over hvordan man sier ifra. Kanskje man bare må nøye seg med å si slutt og gå vekk, i stedet for å sette noen fremmede skikkelig på plass. For man vet aldri hva som kan skje, eller hvem man møter.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere