*Nettavisen* Nyheter.

REC sørger for sol på Oslo Børs

Oslo (NTB): Solenergiselskapet REC Silicon fortsetter oppgangen og dominerer handelen på Oslo Børs torsdag formiddag. Hovedindeksen ligger på 554,04 poeng, en oppgang på 0,31 prosent.

REC Silicon kunngjorde onsdag at det har inngått et samarbeid om en ny fabrikk i Kina, en avtale som blant annet utløser milliardutbetaling for rettigheter til teknologi. Det ga selskapet realt børsløft, og oppturen fortsetter torsdag. Etter en snau times handel omsettes aksjen for 4,32 kroner, en økning på 4,5 prosent. På ett år har dette selskapet, ett av to som ble til da kriserammede REC ble delt, fått mer enn tredoblet sin aksjeverdi.

Oppover går det også for riggselskapet Seadrill, som la fram et resultat som skuffet markedet onsdag. Torsdag øker aksjeverdien 1,9 prosent, men så langt denne måneden har den falt drøyt 6 prosent. Også DNB (+1,0) og Hydro (+1,9) har framgang. Blant vinnerne finner vi dessuten Salmar (+4,1), som onsdag leverte et kvartalsresultatet med dobling av resultatet før skatt. Motsatt vei går det blant annet for Statoil (-0,6), Marine Harvest (-0,2) og Yara (-0,5).

På kontinentet er stemningen blandet torsdag. I Frankfurt faller DAX-indeksen 0,1 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London og CAC 40-indeksen i Paris går opp henholdsvis 0,1 og 0,2 prosent.

Oljeprisene er svakt på vei nedover. Et fat nordsjøolje omsettes for 109,20 dollar, mens amerikansk lettolje går for 102,44 dollar fatet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.